Foci - Az első erősítés
Az első erősítés

Az első erősítés

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/11/27 15:33

A milánói derbin már ott ült a padon, vasárnap az Udinese ellen végre játszhat.

Riccardo Montolivo 6 hónappal a sípcsonttörése után visszatér.

Ő a legkomolyabb téli erősítés.

Filippo Inzaghi variációs lehetőségei tehát alaposan megnőnek a középpályán. A Milan edzőjét más dolgok is foglalkoztathatják, hisz a napokban az olasz pletykalapok összehozták Barba Berlusconival. Azóta a két fél egy közös közleményben cáfolta meg az újságok értesülését.

Montolivo számokban: 76 - meccset játszott a Milanban. 7 - gólt szerzett amióta 2012. nyarán leigazolták a Fiorentinától. 198 - napja játszott legutóbb bajnoki meccset (május 18-án a Sassuolo ellen).  3 - Torres és Mexes után, 3,5 millió euróval ő a Milan harmadik legjobban kereső játékosa.

Milyen 4-3-3 vagy 4-2-3-1. Ezt a két játékrendszer alkalmazta ebben az idényben Filippo Inzaghi. Előbbi felállás esetén Montolivo De Jong és Bonaventura társaként szerepelne a középpályán, utóbbi hadrendben De Jonggal együtt kapna szerepet, nem sokkal a két belső védő előtt.

A Milan 4-3-3-as felállás esetén. (Grafika: Gazzetta)

Ami biztos, az Udinese ellen, Montolivo  még nem lesz végig a pályán. Szép lassan rázódik majd vissza, az Inter ellen egyértelműen felelőtlenség lett volna beállítani. Ilyen hosszú kihagyás után csak összeszedett volna egy húzódást.

Nyugodtság, játékintelligencia és karizma. Három tulajdonság, ami miatt nagy szüksége lenne rá a Milannak, amely 12 kör után mindössze 7. a Serie A-ban (4 pont hátránnyal a 3. Napoli mögött).

A Milan 4-2-3-1-es felállás esetén. (Grafika: Gazzetta)

Egy biztos, Inzaghi nem szívesen mondana le De Jong játékáról, így Montolivo minden esetben a holland középpályással együtt lenne pályán. Amennyiben 100%-os, hisz még nincs tökéletes formában.

De az Udinese ellen már láthatjuk a pályán, és ez a legfontosabb.

Kettőből kettő:

Mindkét olasz BL csapat életben maradt, és közel áll a továbbjutáshoz az utolsó előtti fordulót követően. A Roma úgy játszott döntetlent a CSZKA Moszkva otthonában, hogy az utolsó percig vezetett (Totti egy Tyson-pofonhoz hasonlította a 93. percben kapott gólt), a Juventus pedig simán legyőzte a Malmőt. Az előző 6 idegenbeli Bajnokok Ligája meccsén a Juve csak 1 pontot szerzett, most azonban az iksz is elég a továbblépéshez az utolsó körben (december 9-én az Atlético Madrid ellen) Carlos Tévez 2008 februárja után szerzett újra gólt a idegenben. A Romának (a csapat néhány játékosa egy moszkvai sztriptíz bárban töltötte az estét...) a Manchester City ellen kell győznie a továbbjutáshoz.

Hozzászólások