Foci - Az Ajax a pályafutása végéig magához láncolta az elképesztő szezont produkáló szerb klasszisát
Az Ajax a pályafutása végéig magához láncolta az elképesztő szezont produkáló szerb klasszisát
Fotó: Europress/AFP

Az Ajax a pályafutása végéig magához láncolta az elképesztő szezont produkáló szerb klasszisát

Takács MártonTakács Márton
2019/07/09 14:40
Az Ajax szerződést hosszabbított szerb támadójával, a kontraktus értelmében Dusan Tadic 2023-ig játékosként szolgálja az amszterdami klubot, azt követően pedig 2026-ig edzőként dolgozik majd a holland egyesületnél.

Ritkán tapasztalható együttműködést írt alá a két fél, nem mindennap láthatunk ilyen hosszú távú, hétéves megállapodást. De még különlegesebb az, hogy Dusan Tadic és az egyre inkább a stabilitásra törekvő Ajax már a jövőre is gondol, a szerb válogatott klasszis az ifi edzői karrierjét is az amszterdamiaknál fogja elkezdeni négy év múlva.

Tadic elképesztő idényt produkált. A tavaly nyáron a Southamptonból 10 millió fontért leigazolt csatár 56 mérkőzést játszott az Ajaxban első évadában, 38 gólt szerzett és 24 gólpasszt osztott ki. Ő volt az egyik hőse a holland bajnokságot és Holland Kupát nyerő csapatnak, amely általános meglepetésre az elődöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában úgy, hogy a címvédő Real Madridot és a Juventust is búcsúztatta a sorozatban. Tadic örökké emlékezetes teljesítményt nyújtott a Real otthonában vívott nyolcaddöntő visszavágóján, szédületes gólt lőtt, két asszisztot is jegyzett, lubickolt a pályán, csak a legnagyobbakhoz mérhető teljesítményt nyújtott. Produkciója alapján joggal lehetne ott az Aranylabda-szavazás első tíz helyezettje között.

Az Ajax zseniális szerb támadója azért ment az amszterdamiakhoz, hogy trófeákat nyerjen | Hosszabbítás

Dusan Tadic azért hagyta el a Premier League-t saját elmondása szerint, mert belefáradt abba, hogy olyan csapatban futballozzon, amelyik nincs versenyben egy trófeáért sem. A Southampton-tól 10 millió fontért szerződtetett Tadic lenyűgöző üzletnek bizonyult az Ajax számára, 34 gólt szerzett már a szezonban, és kiosztott 22 gólpasszt első idényében, amióta visszatért a holland élvonalba.


Miután a már 22 éves korára világklasszis középpályásként játszó Frenkie de Jong a Barcelonához szerződött, az Ajaxnak muszáj magához kötnie legjobbjai közül jó néhány játékosát, hogy tartani tudja a szintet. A lenyűgöző munkát végző vezetőedző, Erik ten Hag szerződését júniusban hosszabbították meg 2022-ig, most pedig Tadicon volt a sor - miközben még mindig nem tudjuk, mi lesz a 19 éves csapatkapitány, Matthijs de Ligt sorsa, per pillanat a Juventus tűnik befutónak.

"Vannak terveim. A játékos pályafutásom befejezése után szeretnék edző lenni. De addig is, lépésről lépésre kell haladni. Nagyon jól érzem magam az Ajaxnál, és ez a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy nincs jobb hely ennél, hogy majd elkezdjem az edzői karrieremet is. Mindig is szerettem az Ajax filozófiáját és gondolkodásmódját, éppen azért szerződtem ide, mert én is így gondolkodom. Ha egyszer tényleg edző leszek, szeretném, ha majdani csapatom úgy futballozna, ahogy az Ajax teszi most." - mondta Tadic a klubnak adott videóinterjújában.Hozzászólások