Foci - A Werder örökifjú csatára 40 évesen a Bundesliga legidősebb gólszerzője lett
A Werder örökifjú csatára 40 évesen a Bundesliga legidősebb gólszerzője lett
Fotó: Europress/AFP

A Werder örökifjú csatára 40 évesen a Bundesliga legidősebb gólszerzője lett

Takács MártonTakács Márton
2019/02/17 09:24

Claudio Pizarro lett a Bundesliga történetének legidősebb gólszerzője, miután a német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában, a Hertha-Werder Bremen mérkőzésen a 96. percben szabadrúgásból egyenlített a berliniek otthonában.

Pizarro 40 évesen, négy hónaposan és 13 naposan volt eredményes szombaton, miután a második félidőben csereként állt be Johannes Eggestein helyére.
Az eddigi rekordot az ex-brémai középpályás, Mirko Votava tartotta, aki a Stuttgartnak 40 esztendősen, három hónaposan és egy naposan talált be 1996 augusztusában. 

Pizarrónak ez volt a harmadik találata ebben a bajnoki szezonban, és azzal is csúcstartó lett, hogy amióta 1999 augusztusában a Werderhez igazolt, a 21. naptári évében is eredményes tudott lenni legalább egyszer.

"Nagyon boldog és büszke vagyok. A végén volt lehetőségünk az egyenlítésre és sikerült. Nagyon fontos ez az egy szerzett pont." - mondta a szombati meccs után Claudio Pizarro.


Pizarro fáradhatatlan utazását az európai topbajnokságokban a rekordbajnok Bayernnél is töltötte - két részletben -, négy különböző időszakban szerződött a Werderhez, volt a Köln és a Chelsea játékosa is. 

A perui csatár hatszor nyert német bajnoki címet, hat alkalommal Német Kupát, 2013-ban tagja volt a Bayern München Bajnokok Ligáját nyerő csapatának is. Ráadásul ő a Bundesliga történetének legeredményesebb külföldi labdarúgója is 195 góljával (463 mérkőzésen). Pizarro korábbi bayernes csapattársa, a 30 éves Robert Lewandowski követi őt ezen a ranglistán 193 találattal (278 meccsen).

"Piza nagyszerű játékos és nagyon okos." - mondta róla a Hertha támadója, Salomon Kalou, aki a Chelsea-ben csapattársa is volt a peruinak. "Játszottam vele együtt, így nyugodtan állíthatom, hogy egy vérbeli góllövő. Tudtam, mi fog történni, amint beállt a pályára. Megváltoztatta a meccset. Örülök neki, megérdemli a sikerét. Nagyszerű fickó, egy igazi profi." - zárta mondandóját Dárdai Pál játékosa. 

Érdekesség, hogy 1999. augusztus 28-án éppen a Hertha ellen lépett először pályára a Bundesligában Pizarro, akkor is csereként. Király Gábor és Dárdai Pál pedig a berliniek csapatában volt ott, Király kezdőként, Dárdai a padról beszállva. Az a meccs is 1-1 lett, mint ezúttal.
via bundesliga.com

Hozzászólások