Foci - A Serie A legjobbjai (II. rész)
A Serie A legjobbjai (II. rész)
Fotó: Europress/Getty

A Serie A legjobbjai (II. rész)

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/31 11:44

Ki a Serie A legtöbb szabálytalanságot elkövető játékosa és ki nyerte a legtöbb meccset idén? Kinek a nevéhez fűződik a legtöbb jó csel vagy a legtöbb kihagyott helyzet? Melyik kapus zárt a legjobb védési hatékonysággal és mire “elég” mindez Európában?

2014-ben ők voltak az olasz élvonal legjobbjai:

  • A legtöbb szabálytalanság (Hetemaj: 118)

A Chievo játékosának épp, hogy sikerült megelőznie a Sampdoriás Okakát. Az európai top ligákat figyelve Angliában Jedinak (C. Palace - 71), a spanyol élvonalban Barral (Levante - 110) volt a "legjobb".

  • Védések (Buffon: 81.6%)

Szoros volt, Buffon végül megelőzte Reinát (80.5%). Az élmezőnyben találjuk még De Sanctist és Abbiatit. A Chelsea-ben védő Petr Cech 89.1%-a fejezte be az évet.

  • Győzelmek (Lichtsteiner: 29)

Nem csak a Serie A-ban, Európában is a Juventus játékosa lett a legjobb. Igen, jobb mint a Neuer-Robben kettős, amely 27 győzelemig jutott 2014-ben.

Toni ősszel 5 gólig, az elmúlt évben pedig 25 kihagyott helyzetig jutott

  • A legtöbb vereség (Belfodil: 22)

Várható volt, hogy egy pármai zár az élen...Lodi elég rosszul igazolt, a 21 vereséggel záró játékos a Cagliaritol ment a Parmához. Az európai listavezető Caulker (Cardiff-QPR), aki huszonhárom meccset bukott el egy év alatt.

  • Jó cselek (Cuadrado: 101)

Mint tavaly, 2014-ben is a Fiorentina játékosa Cuadrado zárt az élen. Messi más világ, ő 198-al nyerte ezt a kategóriát.

  • A legtöbb elhibázott gólhelyzet (Toni: 21)

Valaki még Gervinhot (19) is képes volt megelőzni. Ő Luca Toni, a Hellas Veronából. A top ligákat figyelembe véve itt is Messi az első, 25 kihagyott helyzettel.

Hozzászólások