Foci - A PSG leül tárgyalni legjobbjával, a távozását belengető Mbappéval
A PSG leül tárgyalni legjobbjával, a távozását belengető Mbappéval
Fotó: Europress/AFP

A PSG leül tárgyalni legjobbjával, a távozását belengető Mbappéval

Takács MártonTakács Márton
2019/05/20 16:37
A Paris Saint-Germain kész leülni tárgyalni Kylian Mbappéval, hogy megbeszéljék a francia óriásklub világbajnokának jövőjét. 

A 20 éves támadót a francia labdarúgó-bajnokság legjobb játékosának választották vasárnap este, a párizsiak klasszisa ezután elmondta, hogy "nagyobb felelősséget" szeretne kapni a PSG-nél, vagy "valahol máshol, egy új projektben".

Amennyiben Mbappét tényleg eladásra kínálná fel egyesülete, úgy ő lehetne a legkeresettebb labdarúgó a futball világában. Nyilvánvaló azonban, hogy a PSG-vel már tárgyalások folynak a jelenlegi szerződése javítása és meghosszabbítása érdekében.

Mbappénak még három év van jelenleg is futó kontraktusából, a PSG pedig kész további 12 hónappal megtoldani azt. A klub már tudatában van annak, hogy Mbappé nagyobb felelősséget akar vállalni.

Mbappé_díj.jpgFotó: Europress/AFP

"Ez egy nagyon fontos időszak a számomra, fordulóponthoz érkezett a karrierem."  - nyilatkozta Mbappé, amikor megkapta a Ligue 1 legjobbjának járó díjat. " Sok mindent megtapasztaltam már itt, és  úgy vélem, talán ez az a pillanat, hogy nagyobb felelősséget vállaljunk. Remélem, ezt a  Paris Saint Germainnél tehetem meg, ez nagy örömömre szolgálna. Vagy talán valahol máshol kerülhet erre sor, egy új projekt részeként."

A francia bajnok növelné Mbappé státuszát a klubnál, és azt is jól tudják, hogy a csapat erősítésre szorul, különösen azután, hogy már a nyolcaddöntőben búcsúztak a Bajnokok Ligájában a Manchester Uniteddel szemben. 

Mbappé kiemelkedő teljesítményt nyújt a PSG-nél, amióta 2017 augusztusában - előbb kölcsönben - Párizsba igazolt. A szerződése 2022-ig köti őt a Paris Saint Germainhez, amely végleges megszerzéséért 180 millió eurót fizetett. Amennyiben a támadó tényleg el szeretne menni jelenlegi klubjától, úgy minden bizonnyal világrekordot jelentő összeget kellene kifizetnie érte új egyesületének, a Neymarért éppen a PSG által kiadott 222 millió eurónál is többet. 

Kevés az esély arra, hogy ilyen mértékű összeget idén nyáron bárki fizetne érte, miközben minden más csapatban is a kezdőben lenne.

Mbappé_PSG.jpgFotó: Europress/AFP

Minden sorozatot figyelembe véve, a most lezárult szezonban 42 mérkőzésen 38 gólt szerzett és 17 gólpasszt osztott ki Mbappé. Igazán a Ligue 1 mezőnyét uralta, a francia bajnokságban 28 meccsen 32 alkalommal volt eredményes, és kilenc asszisztot jegyez.

via The Telegraph

Hozzászólások