Foci - A PSG Di María és Mbappé vezérletével intézte el az OM-et
A PSG Di María és Mbappé vezérletével intézte el az OM-et
Fotó: Europress/AFP

A PSG Di María és Mbappé vezérletével intézte el az OM-et

Takács MártonTakács Márton
2019/03/18 11:36

A Paris Saint-Germain 3-1-re legyőzte az első félidőben remekül helytálló Olympique Marseille-t a francia labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának rangadóján. A PSG nem számíthatott Neymar és Edinson Cavani játékára sem, sérülés miatt két kényszerű cserére is szorultak a párizsiak, de a vendégek a meccs első felében mutatott letámadásukat és jó játékukat nem tudták megtartani a mérkőzés második felében, a Paris SG pedig gyors támadóiknak köszönhetően lelépte őket.

Az első játékrész hosszabbításában Kylian Mbappé szerezte meg a vezetést a PSG-nek, a világbajnok francia szélső a kinyíló OM-játékosok között meginduló Angel Di María passzát lőtte nagyszerűen a hosszú sarokba.

Nem sokat kellett várni az egyenlítésre, rögtön a fordulás után, a 46. percben Germain értékesítette Ocampos passzát.

Nem sokáig örülhettek a vendégek, az 55. percben a leshatárról bemozduló Di María a jobb szélen indult befelé, majd az ötös sarkáról tekert nagyszerűen Mandanda mellett a hosszúba.

Az argentin nagyon élt az egész találkozón, teljesítményére pedig a 66. percben tette fel a koronát, amikor egy körülbelül 27 méteres szabadrúgásból mesterien tekert a bal felső sarokba. Mandanda kiállítása miatt ekkor már a cserekapus, Yohann Pelé állt az OM kapujában, de esélye nem volt hárítani.

Ha ekkor nem is, a hosszabbításban hozzátette a magáét a meccshez Pelé, amikor a hosszabbításban kivédte Mbappé büntetőjét. 

Ligue 1, 29. forduló
Paris Saint-Germain–Marseille 3–1
Gólszerző:
Mbappé (45+2.), Di María (55., 66.), ill. Germain (46.)

Hozzászólások