Foci - A Manchester City helyett inkább hazatért Brazíliába a világ legsikeresebb jobbhátvédje
A Manchester City helyett inkább hazatért Brazíliába a világ legsikeresebb jobbhátvédje
Fotó: Europress/AFP

A Manchester City helyett inkább hazatért Brazíliába a világ legsikeresebb jobbhátvédje

Takács MártonTakács Márton
2019/08/02 10:38
Angliában még egy hete is arról cikkeztek, hogy újra együtt dolgozhat majd Pep Guardiola és Dani Alves, amennyiben a világklasszis jobbhátvéd a Premier League címvédőjéhez szerződik. Az üzletből nem lett semmi, a Barcelona korábbi védője inkább a Sao Paulóhoz tér haza.

Nincs egy hónapja, hogy megválasztották a Copa América legjobb labdarúgójának. 36 évesen. Jobbhátvédként. Az aranyérmes brazil válogatott csapatkapitánya 15 éve tartozik a világ élvonalába, csak két honfitársa, Cafú és Maicon, valamint Lilian Thuram említhető vele egy napon posztja legjobbjai között az elmúlt két évtizedben.

2002 óta játszott külföldön, azóta megfordult a Sevilla, a Barcelona, a Juventus és a PSG csapatánál, sajtóhírek szerint idén (is) hívta egykori barcás edzője, Pep Guardiola a Manchester Cityhez, de ő inkább három és fél éves szerződést kötött gyerekkori klubjával, a Sao Paulóval.


Így indokolta meglepőnek tűnő döntését Dani Alves"Most, 2019-ben gyakorlatilag bármelyik klubhoz elmehettem volna játszani, de én azt választottam, hogy visszatérek Brazíliába. Az országomba. A honfitársaimhoz. A szívemnek legkedvesebb klubhoz."

Alves még aznap bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg júniusban lejáró szerződését a francia bajnok PSG-nél, amikor Brazília 5-0-ra intézte el Perut a Copa América csoportkörében, ő is szerzett gólt a meccsen. 

"Ma lezárul egy fejezet az életemben, a győzelem, a tanulás és a tapasztalatok időszaka." - írta az Instagramon. "Szeretnék köszönetet mondani a PSG-családnak a lehetőségért, hogy együtt írhattunk néhány oldalt a klub történelemkönyvében. Az életben mindennek van eleje, közepe és vége, és most itt az idő, hogy pontot tegyek ennek a történetnek a végére."

Dani Alves 40 (negyven!) jelentősebb trófeát nyert eddig profi pályafutása során, többet, mint bárki a futball világában. A Barcelonával hatszoros spanyol bajnok, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, négyszeres Spanyol Kupa-aranyérmes. A Sevillával kétszeres UEFA-kupa-győztes, a Juventusszal és a PSG-vel is volt bajnok.

115 alkalommal viselte eddig a brazil válogatott mezét, a nemzeti együttesel öt címet hódított el, a Copát kétszer (2007, 2019), a Konföderációs Kupát szintén kétszer (2009, 2013) nyerte meg, aranyat vihetett haza az U20-as világbajnokságról is (2003).

Dani Alves akkora királynak számít hazájában és új klubjánál, hogy a 10-es számú mezt fogja megkapni. Jobbhátvédként.


via Sky Sports


Hozzászólások