Foci - A Liverpool szerződést hosszabbított Jürgen Klopp vezetőedzővel
A Liverpool szerződést hosszabbított Jürgen Klopp vezetőedzővel
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool szerződést hosszabbított Jürgen Klopp vezetőedzővel

HosszabbitásHosszabbitás
2019/12/13 14:03

A labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Liverpool 2024 júniusáig szerződést hosszabbított Jürgen Klopp vezetőedzővel.

A Vörösök honlapján olvasható beszámoló szerint az 52 éves német szakember segítőivel is megegyeztek a folytatásról, így változatlan marad az edző stáb.

Amikor 2015 őszén jött a felkérés, úgy éreztem, én és a klub tökéletesek vagyunk egymás számára. Most azt érzem, hogy alábecsültem a helyzetet - fogalmazott Klopp, aki azt mondta: az, hogy látja a fejlődést a csapaton, csak még több munkára sarkallja. Számára az egy szándéknyilatkozat, hogy a klub a továbbiakban is szeretne a tudására építeni, és továbbvinni azt, amit közösen elértek eddig.

Hozzátette: az emberek azt látják, ami a pályán történik, és bár ez a legfontosabb, nem ez az egyetlen dolog, ami zajlik.

"Látom a tulajdonosok elkötelezettségét azóta, hogy 2015 őszén idejöttem. Hiszünk egymásban, ennek hozománya a szerződéshosszabbítás" - nyilatkozta az edző.

Klopp 2015. október 8-án vette át a Liverpool irányítását, ami az idei Bajnokok Ligája-győzelem mellett egy további BL-fináléba és egy Európa-liga-döntőbe vezetett.

Az előző idényben a Liverpool a bajnokság második helyén végzett, egy ponttal lemaradva a Manchester City mögött, a mostani idényben azonban 16 forduló után veretlenül, nyolcpontos előnnyel vezeti a Premier League-et.

A csapat - amelyet Klopp eddig 234 mérkőzésen irányított - jövő héten Katarban szerepel a klubvilágbajnokságon.

MTI

Hozzászólások