Foci - A legjobb európai csapatok bojkottálhatják a klub-világbajnokságot
A legjobb európai csapatok bojkottálhatják a klub-világbajnokságot
Fotó: Europress/AFP

A legjobb európai csapatok bojkottálhatják a klub-világbajnokságot

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/15 15:27
Ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 24 csapatosra bővíti a klubvilágbajnokság mezőnyét, az európai klubok nem fognak részt venni a tornán - jelezte Andrea Agnelli, a csapatokat tömörítő szervezet, az európai klubszövetség (ECA) első embere.

A FIFA elnökéhez, Gianni Infantinóhoz eljuttatott levelében úgy fogalmazott, "határozottan ellenezzük a klub-vb jelenlegi lebonyolításának felülvizsgálatát és kijelentjük, hogy ha változtatnak rajta, az ECA-klubok nem fognak részt venni a tornán".

A szövetségnek jelenleg 232 európai együttes a tagja, közte az összes olyan nagy csapat, amelynek reális esélye van a klubvilágbajnokságon való részvétel kiharcolására.

A mostani levelet a szervezet vezető testületének 15 tagja, mások mellett a Manchester United, a Barcelona és az Ajax Amsterdam képviselője is aláírta.

Infantino tervei szerint a klubvilágbajnokság 2021-től 24 csapatosra bővülne, és a Konföderációs Kupa helyett rendeznék meg. Az ECA már tavaly márciusban kijelentette, hogy 2024 előtt nem jöhet létre új versenysorozat, mert a klubok kevesebb mérkőzést szeretnének a futballisták egészségének védelmében.

MTI

Hozzászólások