Foci - A brazil elnök "hisztériának" tartja a futballbajnokságok leállítását
A brazil elnök "hisztériának" tartja a futballbajnokságok leállítását
Fotó: Europress/AFP

A brazil elnök "hisztériának" tartja a futballbajnokságok leállítását

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/16 14:03
Jair Bolsonaro brazil elnök szerint "hisztéria", hogy a koronavírus-járvány miatt a dél-amerikai ország labdarúgó-szövetsége (CBF) vasárnap felfüggesztette az ellenőrzése alatt álló összes versenysorozatot.
"Ha a futballt és más hasonló eseményeket leállítják, az egy hisztériás reakció, mert a sport- és más hasonló tevékenységek megszüntetése nem gátolja meg a vírus terjedését" - jelentette ki Bolsonaro a CNN brazíliai kiadásának adott interjújában. Hozzátette, a vírust komolyan kell venni, a helyzetet pedig kezelni kell, de a gazdaságnak emiatt nem szabadna leállnia, mert az csak munkanélküliséget eredményez.

A dél-amerikai konföderáció (CONMEBOL) a kontinens Bajnokok Ligájának számító Libertadores Kupa küzdelmeit elhalasztotta, a március 26-27-re és 31-re tervezett világbajnoki selejtezőket pedig törölte.

A CBF bonyolítja le többek között az országos kupasorozatot, a női bajnokságot és számos utánpótlásversenyt, ezeknek a szüneteltetéséről vasárnap döntöttek. A férfiaknál az országos pontvadászat, vagyis az élvonal áprilisban kezdődne. A még zajló állami bajnokságokról hétfőn (ma) születhet döntés.

Bolsonaro kommunikációs igazgatójánál, Fabio Wajngartennél korábban diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, ezért az elnök is elvégeztette magán a tesztet, amely elmondása szerint negatív lett.

MTI

Hozzászólások