Foci - 237 kilométer/órás sebességgel rohant a halálba az egykori spanyol válogatott focista  
237 kilométer/órás sebességgel rohant a halálba az egykori spanyol válogatott focista  
Fotó: Europress/AFP

237 kilométer/órás sebességgel rohant a halálba az egykori spanyol válogatott focista  

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/03 11:45

 A gyorshajtás és egy felrobbanó kerék okozta szombaton José Antonio Reyes, korábbi spanyol válogatott labdarúgó halálát.

A 35 éves játékos a rendőrségi vizsgálat szerint 237 kilométer/órával száguldott otthona, Utrera közelében az autópályán, amikor Mercedesének az egyik gumija kidurrant. A kocsi letért az útról, felborult és kigyulladt. A szélső edzésről tartott hazafelé, a balesetben életét vesztette egy családtagja is, egy másikat pedig súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak.

000_1H708K.jpg Fotó: Europress/AFP

A futballista halála miatt egyperces gyászszünettel kezdődött szombaton a Bajnokok Ligája madridi döntője, a spanyol másodosztály hétvégi mérkőzéseit pedig keddre halasztották.

A 21-szeres válogatott Reyes, aki a most záruló idényben a spanyol másodosztályú Extremadurában szerepelt, több mint 200 első osztályú mérkőzésen játszott a Sevillában, amellyel háromszor Európa-ligát nyert. Angliában az Arsenalnál légióskodott, angol bajnok és FA Kupa-győztes volt, a Benficával portugál bajnok lett. Szülőhazájában a Sevillán kívül megfordult a Real Madridban, amellyel spanyol bajnoki címet szerzett, az Atlético Madriddal pedig kétszer is megnyerte az Európa-ligát.

MTI

Hozzászólások