Vívás - Remek selejtező, nyolc magyar a férfiak 64-es tábláján
Remek selejtező, nyolc magyar a férfiak 64-es tábláján
Fotó: hunfencing.hu

Remek selejtező, nyolc magyar a férfiak 64-es tábláján

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/06 20:39
Nyolc magyar vívó léphet pástra vasárnap a főtáblán a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében.

A 303 fős mezőny - a 16 kiemelt, köztük Siklósi Gergely és Rédli András kivételével - a selejtezővel pénteken kezdte meg a küzdelmeket a Ludovika Arénában, az új koronavírus magyarországi felbukkanása miatt zárt kapuk mögött.

Akadt jó néhány párbajtőröző, akinek a csoportszakasz után még három direktkieséses asszót kellett sikeresen megvívnia a legjobb 64 közé jutáshoz. Három hazai párbajtőrözőnek azonban egyet sem: Bányai Botond, Berta Dániel, Andrásfi Tibor csoportjában olyan eredményes volt - hat, illetve utóbbi kettő öt győzelmet aratott -, hogy ezután 13 további vívóval együtt közvetlenül csatlakozott a kiemeltekhez.

A maradék 32 helyre a hiányos 256-os tábláról lehetett bejutni, ez a hazaiak közül Somfai Péternek, Peterdi Andrásnak és a junior korú Osman-Touson Maruánnak sikerült.

A férfiak versenyében 20 magyar indult a viadal honlapja szerint.

Szombaton a nők selejtezőjét bonyolítják le 9.30-tól, majd vasárnap következnek a 64-es tábla asszói 8.30-as, illetve 10 órás kezdettel. A döntős programra - a négy-négy legtovább versenyben maradó vívó részvételével - 18 órától kerül sor.

A férfiak versenyét a tavalyelőtt elhunyt négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző, a nőkét pedig az első magyar párbajtőröző világbajnok, majd sikeres szövetségi kapitány Sákovics József emlékére rendezik meg.

MTI

Hozzászólások