Vívás - Arany- és bronzérem a junior vívó Eb zárónapján
Arany- és bronzérem a junior vívó Eb zárónapján
Fotó: hunfencing.hu

Arany- és bronzérem a junior vívó Eb zárónapján

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/02 19:21
A magyar férfi kardcsapat arany-, a női párbajtőregyüttes pedig bronzérmet nyert a junior vívók horvátországi Európa-bajnokságán, Porecben.

A Nagy Kristóf, Noseda Szabolcs, Rabb Krisztián, Baaken Mátyás összeállítású kardválogatott a románok és a spanyolok magabiztos legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol 45-44-re verte az oroszokat. Végül a győzelemért az olaszokkal csapott össze, és bár hattusos hátrányba került (4-10), a remeklő Noseda Szabolcs vezérletével fordított és 45-35-re diadalmaskodott.

A Borsody Emma, Büki Lili, Muhari Eszter, Kardos Edina alkotta párbajtőr-válogatott a spanyolokon és az izraelieken gond nélkül jutott túl, majd az elődöntőben 45-44-re kikapott az oroszoktól, utoljára viszont 45-40-re verte az olaszokat.

A magyar juniorok hat éremmel fejezték be szereplésüket. Vasárnap győzött a Battai Sugár, Keszei Kira, Szűcs Luca, Pócz-Nagy Fanni női kardkvartett, előzőleg, egyéniben pedig Büki második, míg Muhari és Rabb harmadik volt.

A fiatalabbakat felvonultató kadet korosztály a juniorok előtt versenyzett Porecben. Itt a magyar küldöttség két-két arany- és bronzérmet nyert. Győzött a tőröző Szemes Gergő és a Battai, Keszei, Pápai Viktória Zoé, Fenyősi Zita kardválogatott, míg harmadik lett a kardozó Ondrik Konrád és a Kovács Gergely, Kó Benedek, Csabai Máté, Somody Soma összetételű párbajtőrcsapat.

MTI

Hozzászólások