Vívás - Szatmári nyert Szilágyi ellen, ezzel negyeddöntős
Szatmári nyert Szilágyi ellen, ezzel negyeddöntős
Fotó: hunfencing.hu

Szatmári nyert Szilágyi ellen, ezzel negyeddöntős

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/19 17:59
Szatmári András - többek között válogatottbeli csapattársát, Szilágyi Áront legyőzve - negyeddöntőbe jutott a férfi kardozók egyéni versenyében a düsseldorfi Európa-bajnokságon.

A legjobb 32-ből három magyar lépett tovább, Szatmári a francia Vincent Anstettet verte meg komoly hátrányt ledolgozva, Szilágyi a 2004-ben olimpiai, 2011-ben világbajnok olasz Aldo Montanónál bizonyult jobbnak úgy, hogy 4-4 után állva hagyta negyvenéves ellenfelét. Decsi Tamás villámgyorsan 9-2-re elhúzott az orosz Konsztantyin Lohanovtól, és előnyéből a végéig öt tust megőrzött. Az egyetlen kieső Gémesi Csanád volt, aki a német Björn Hübner-Fehrerrel kiélezett asszót vívott, és végül két találattal kapott ki. 

A következő fordulóban a Londonban és Rióban olimpiai bajnok Szilágyi a 2017-ben vb-aranyérmeles Szatmárival került szembe. A párharcra az edzők elvonultak a pást mellől, a két vívó "egymás közt intézte el" a továbbjutást. Az elején Szatmárinak ment jobban, olyannyira, hogy a szünetig öttusos előnyt szorgoskodott össze (8-3), elsősorban határozott letámadásaival. Azután Szilágya magára talált, fokozatosan felzárkózott és egyenlített. A vége felé többször is egyenlő volt az állás, így 14-14-nél is, az utolsó akció után pedig, mielőtt az asszóvezető nagyon elkezdett volna tanakodni azon, kinek jár a pont, Szilágyi jelezte, hogy Szatmárié.

Pár perccel korábban Decsi az előző két Eb-n bronzérmes georgiai Szandro Bazadzétől hét tussal kikapott.

MTI

Hozzászólások