Vívás - Férfi kardozóink elődöntőben az Európa-bajnokságon!
Férfi kardozóink elődöntőben az Európa-bajnokságon!
Fotó: Europress/AFP

Férfi kardozóink elődöntőben az Európa-bajnokságon!

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/22 13:57
Könnyed győzelemmel elődöntőbe jutott a magyar férfi kardcsapat szombaton a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

A magyarok második kiemeltként a negyeddöntőben kezdtek a 12 együttest felvonultató mezőnyben, de nem az ukránok, hanem az őket meglepetésre búcsúztató britekkel szemben. A négyesből Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád vívott, Decsi Tamás a pást mellett segített. A mérkőzés kimenetele nem volt kérdéses, a britek távol álltak attól, hogy még nagyobb meglepetést okozzanak, a magyarok kilenc párharcból nyolcat megnyertek, egyet pedig Szatmári döntetlenre hozott William Dearyvel.

Az elődöntőben az oroszokat legyőző román csapat lesz az ellenfél.

Az első mérkőzését megnyerte, a negyeddöntőben viszont kikapott, így az 5-8. hely valamelyikén végez a női párbajtőrcsapat a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

A magyarok a 16 között a svájciakkal találkoztak és az első három asszóból egyet sem nyertek. Azután viszont magukra találtak, Kun Anna, Budai Dorina és Muhari Eszter is legyőzte második ellenfelét, így hat pár után 23-19 volt az állás. A folytatásban is megmaradt a lendület, ami összességében magabiztos magyar továbbjutást ért.

Muhari plusz hatos, Budai plusz egyes találati mutatóval zárt, Kun pedig éppen annyi tust adott, amennyit kapott.

A világranglistán második lengyelek ellen már sokkal nehezebbnek ígérkezett a feladat a rangsorban 12. magyarok számára, és nem is borult a papírforma. Az elején az előző mérkőzéshez hasonlóan alakult a forgatókönyv, csak ezúttal a közepén nem sikerült felzárkózni, illetve fordítani. Az sem segített, hogy Budai helyére menet közben Nagy Kinga állt be, bár ő az első asszóját - a mérkőzés hatodik párharcát - egy tussal megnyerte. Innentől, 17-19-ről viszont a különbség gyakorlatilag folyamatosan nőtt, így a lengyelek kerültek a legjobb négy közé. Ezen az összecsapáson a magyar csapat minden tagja mínuszban fejezte be asszóit.

A női párbajtőrözők versenyében 17 csapat indult.


  MTI

Hozzászólások