Vívás - A kötelező, de semmi több
A kötelező, de semmi több

A kötelező, de semmi több


2014/11/21 22:00

Pénteken, több, mint 200 indulóval megkezdődött a budapesti férfi vívó világkupa. A selejtezők délután 2 órától egészen estig eltarottak a MOM sportcsarnokban.

A világranglista első 16 kardvívójának, köztük Szilágyi Áronnak és Gémesi Csanádnak nem kellett selejtezőket vívnia, ők kiemeltként automatikusan a legjobb 64 közé jutottak.

Húsz magyar volt az indulók között (a 2 kiemelten kívül), sok újonc fiatal tehetség is pástra lépett, ám nekik nem sikerült továbbjutniuk. Viszont Decsi Tamás, Szatmári András és Iliász Nikolász kvalifikálta magát a szombati folytatásra.

Tulajdonképpen mindenki ott lesz holnap, akinek ott kell lennie, nagy meglepetés nem történt, talán csak annyi, hogy Fernando Casares, a spanyolok legjobbja a helyszínen megsérült, és emiatt nem tudta levívni a selejtezőket, így kiesett a versenyből.

Ami érdekes adat lehet, hogy a holnapi 64 versenyző összesen 17 nemzetet képvisel majd. A legtöbb versenyzője az olaszoknak (9), oroszoknak (8), koreaiaknak és a németeknek (6-6) lesz. A magyar csapat 5 fős, akárcsak az amerikai.

Izgalmas asszók várnak ránk holnap, és bízzunk benne, hogy magyarok állnak majd a dobogón.

A holnapi verseny 10 órakor kezdődik, első magyarként Szilágyi Áron lép majd pástra, az ellenfele a fehérorosz Pryiemka Valery lesz. A nyolcas döntőt délután 4-től rendezik. A belépés mindenki számára ingyenes.

A világkupa vasárnap a csapatok versenyével ér majd véget.

A világkupa mezőnyéről szóló cikkünket itt, és a megértést segítő cikkünket pedig itt olvashatjátok.

 

Hozzászólások