Úszás - Továbbra is Wladár Sándor a Magyar Úszószövetség elnöke
Továbbra is Wladár Sándor a Magyar Úszószövetség elnöke
Fotó: hunsport.com

Továbbra is Wladár Sándor a Magyar Úszószövetség elnöke

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/27 15:12
Wladár Sándor maradt a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke.

A szervezet vasárnapi tisztújító közgyűlésén a jelöltlistára kerülésnél Moszkva olimpiai bajnokának a titkos szavazáson 134, egyetlen kihívójának, Petrov Ivánnak pedig 65 támogatója volt, így csak előbbi lehetett jelölt. Petrov arra kérte követőit, hogy szavazzanak az elnökre. Ezt végül 178 igen, egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett megtették.

A MÚSZ elnöksége augusztus 26-án döntött a tisztújító közgyűlés megtartásáról, bár a mandátuma 2022-ig szólt. Wladár Sándor ezt azzal indokolta, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben, illetve a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalú megoldása érdekében új, hosszú távra, 2025-ig szóló felhatalmazást kérnek a tagságtól.

Wladár Sándor mellett továbbra is Becsky András tölti be az általános alelnöki, míg Turi György mesteredző a szakmai alelnöki tisztséget. Az elnökségben helyet kapott Gyepes Ádám, Gyurta Dániel, Kalaus Valter, Kovács Ottó, Markovits László, Molnár Mihály, Pass Ferenc, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szita Károly, Török Enikő és Verrasztó Zoltán.

"A MÚSZ történetében nem igazán volt még példa arra, hogy több jelölt közül, titkos szavazással válasszanak elnököt, épp ezért ezt nagyon erős felhatalmazásnak tekintem. Továbbra is egyesület- és sportolópárti leszek, és ahogy eddig, ezután is a maximumot fogom nyújtani ezen a poszton - úszóként ezt nevelték belém, nem is tudnám másként csinálni" - közölte megválasztása után Wladár Sándor.

Wladár Sándor: Iszonyatosan megkínzott az élet úszóként | Eurosport

Nagyinterjú Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, akinek háromévnyi kemény munkát követően mégis kihívója akad a szeptember 27-i választáson. Exkluzív beszélgetés az egykori olimpiai bajnokkal, aki főnök helyett egyenrangú partnernek érzi magát az úszók és az edzők között. - Wladár Sándort három éve szinte egyhangúan választották elnöknek.


MTI

Hozzászólások