Úszás - Visszatért eltiltása után Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok úszó
Visszatért eltiltása után Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok úszó
Fotó: Europress/AFP

Visszatért eltiltása után Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok úszó

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/01 10:39

 Az amerikai bajnokságon visszatért 14 hónapos eltiltása után Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok úszó.

A 34 éves versenyzőnek doppingvétség - intravénás infúzió alkalmazása - miatt kellett kihagynia több mint egy évet. Visszatérésekor 1:57.88 perces időt úszott 200 méter vegyesen. A múlt héten, Kvangdzsuban a japán Szeto Daija 1:56.14-gyel nyerte meg a számot.

"Visszatértem! Hosszú három év volt, jó érzés ismét versenyezni" - mondta a futam után a 39-szeres világbajnok sportoló, aki még 100 méter pillangón, 100 és 200 háton, valamint 400 vegyesen indul.

Lochtenak ez már a második eltiltása volt, ugyanis a riói olimpiát követően tíz hónapra büntették, miután - három társával - a játékok alatt a brazil nagyvárosban randalírozott: megrongáltak egy benzinkutat, és összetűzésbe kerültek az alkalmazottakkal. A történteket követően azt állította, hogy fegyveres rablótámadás érte őket, a videofelvételek alapján azonban kiderült, hogy nem mondott igazat. Azóta felnőtt versenyen nem állt rajthoz.

Az amerikai úszó célja most az, hogy dobogóra álljon a jövő nyári tokiói olimpián, azt azonban még nem döntötte el, mely versenyszámokra fókuszál majd.

MTI

Hozzászólások