Úszás - Verrasztó Dávid legjobb idővel döntős
Verrasztó Dávid legjobb idővel döntős
Fotó: Europress/Getty

Verrasztó Dávid legjobb idővel döntős


2014/08/24 12:10

Az utolsó nap előfutamai szokás szerint már csendesen és igen gyorsan leperegtek délelőtt a berlini úszó Európa-bajnokságon, mi pedig maximálisan elégedettek lehetünk a látottakkal: Verrasztó Dávid az 1., Kapás Boglárka az 5., a vegyesváltónk pedig a 3. idővel finalista.

Verrasztó Dávid ugyan tizedikként fordult a pillangó után, ám aztán szépen elkezdett pörögni az oktatófilm, gyakorlatilag a hátúszás első ötven métere alatt letudta szolid hátrányát, aztán laza úszással a futamát is megnyerte, és összesítettben is másodpercnyi előnnyel lett első 400 vegyesen (4:16.78). „Jó volt ez, délután nagyjából 4:12 környéke kell majd, aztán a versenytől függ, mennyit kell még esetleg hozzátenni - én készen állok” – összegzett tömören Dávid.

Gyurta Gergelynek sajnos az egész berlini Eb-szerepléséhez passzoló végjáték adatott meg: a döntőről 19 századdal lemaradva, a 9. helyen zárt (4:19.46). „Mit mondjak? A legjobb ezt az egészet úgy ahogy van, elfelejteni.”  Kapás Boglárkában még mindig maradt erő: a 800 gyors bronzérme és az 1500 gyors tegnap délutáni ezüstérme után 400 gyorson is kivívta a fináléba jutást, az ötödik legjobb idővel (4:09.17). (Hosszú Katinka nem indult, inkább a délutáni pillangó döntőre pihen).

„Ennyi volt most benne, lényeg, hogy bent vagyok a döntőben - mondta Kapás Boglárka. - Ha nem az utolsó nap lenne az Eb-n, azt mondanám, nem utolérhetetlen Hosszú Katinka országos csúcsa, a 4:05.51, de már fáradt vagyok. A kettes pálya az enyém, Debrecenben azon a pályán lettem Európa-bajnok."

Vegyesváltónk is szépen úszott, a 3. idővel (3:34.89) kvalifikálta magát a csapat, Cseh László kezdett háton, Gyurta Dániel folytatta mellen, majd következett Pulai Bence pillangón, végül Kozma Dominik gyorson. A „szóvivő”, Gyurta Dani közölte, „maradt még ebben az úszásban bőven, és délután ki is hozzuk magunkból. A döntő hangulata, a csapatért úszás sokat fog segíteni ebben.” Azaz izgalmas délután elé nézünk: a most továbbjutók mellett Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is éremért harcol 200 pillangón - érdemes a képernyőre szegezni a tekinteteket!

Hozzászólások