Úszás - Rasovszky egy ezüstéremmel kezdte a szezont Dohában
Rasovszky egy ezüstéremmel kezdte a szezont Dohában
Fotó: Europress/AFP

Rasovszky egy ezüstéremmel kezdte a szezont Dohában

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/16 14:51

Rasovszky Kristóf második lett a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA nyíltvízi úszásban kiírt világkupa-sorozatának idei nyitóállomásán, Dohában szombaton.

A FINA honlapja szerint a 10 kilométeres viadalon a győzelmet a német Florian Wellbrock szerezte meg, a magyar versenyző mögött pedig az amerikai Jordan Wilimovsky ért célba harmadikként.

Rasovszky kevéssel a széria idei rajtja előtt jelentős elismerésben részesült: őt választották 2018 legjobb nyíltvízi úszójának az európai szövetség (LEN) szavazásán. A 21 éves versenyző - aki a díj 2008 óta íródó történetében a nyíltvízi úszás első magyar férfi győztese - a glasgow-i Európa-bajnokságon két aranyérmet és egy ezüstöt nyert, és a LEN-választáson a voksok 47 százalékát bezsebelve diadalmaskodott.

Rasovszky egyedülálló módon a nyíltvízi Eb-k történetében a férfiaknál elsőként tudott mindhárom egyéni számban érmet szerezni tavaly. Emellett négyből négy viadalon nyert a LEN Európa Kupa-sorozatban, míg a világkupa-összetettben negyedik lett.

A dohai verseny végeztével így nyilatkozott:

"Tudtam, előre kell mennem, mert vagy nyolcvanan versenyeztünk, emiatt rengeteg volt a bunyó. Nagyon jól tudtam iramot úszni. A hullámzás is kedvezett nekem, én ugyanis kifejezetten szeretek hullámzó vízben úszni" - értékelt Rasovszky Kristóf. Hozzátette: a végén próbálta kiszorítani német riválisát, hogy ne tudja lehajrázni, de ez nem sikerült.

"Egy kicsit túlságosan udvarias voltam, és az utolsó tíz méteren megvert. Mégsem panaszkodom, messze ez a legjobb kezdésem. Úgy gondolom, ez jó jel az előttünk álló évre" - fogalmazott.

Rasovszky mögött Székelyi Dániel végzett a legjobban - 25. lett - a férfimezőny magyarjai közül, így ő került előnybe az idei vb-szereplésért folyó versengésben, mivel a dohai viadal volt az első válogató.

A nők 10 kilométeres versenyében a magyarok közül a 15. helyen beérkezett Rohács Réka érte el a legjobb helyezést.

A világkupa-sorozat május 12-én, Seychelles-en folytatódik, a hagyományos balatonfüredi állomás június 15-én esedékes.

(MTI)

Hozzászólások