Úszás - Pozitív lett a koronavírus-tesztje a világbajnok, olimpiai bronzérmes magyar úszónak
Pozitív lett a koronavírus-tesztje a világbajnok, olimpiai bronzérmes magyar úszónak
Fotó: Europress/AFP

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a világbajnok, olimpiai bronzérmes magyar úszónak

Takács MártonTakács Márton
2020/03/31 13:07
A világ- és Európa-bajnok magyar úszó, Kapás Boglárka a saját Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az olimpiai bronzérmes sportoló egyelőre jól érzi magát, nincsenek tünetei és házi karanténban van.

Az Újpest 26 esztendős úszója a videóban elárulta, az első tesztje negatív lett, a másodikban viszont már kimutatták szervezetében a koronavírust.

"Jelenleg két hétig karanténban vagyok itthon, nem hagyhatom el a lakást, maximum a saját kertembe megyek ki levegőzni. Egyelőre jól érzem magam, semmiféle tünetet nem érzek, pont ezért szerettem volna még jobban felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon fontos az, hogy ha nincs semmi bajotok, akkor is nagyon vigyázzatok, vegyétek fel a maszkot, a kesztyűt, ha tehetitek, folyamatosan maradjatok otthon, mert így is lehettek hordozók, fertőzők!" - mondta Kapás Boglárka.


A tesztek elvégzésére azért volt szükség a magyar úszóknál, mert a válogatott tagjai ettől a héttől kezdve két fővárosi és három vidéki helyszínen újrakezdték a közös edzésmunkát. A Duna Arénában, a Laky Károly Uszodában, valamint Törökbálinton, Balatonfűzfőn és Győrben folytatódik a közös munka azok számára, akiknek mindkét koronavírus-tesztjük negatív lett. Kapás Boglárka egyelőre tehát nem lehet ott a felkészülési edzéseken.

Az úszóválogatott negatív koronavírus-tesztet produkáló tagjai szigorú keretek között kezdik meg újra a munkát | Hosszabbítás

A magyar úszóválogatott tagjai a jövő hét elején két fővárosi és három vidéki helyszínen újrakezdik a közös edzésmunkát. Kozma Dominik világ- és ötszörös Európa-bajnoki bronzérmes úszó szombaton elmondta, hogy a Duna Arénában, a Laky Károly Uszodában, valamint Törökbálinton, Balatonfűzfőn és Győrben folytatódik a közös munka azok számára, akiknek mindkét koronavírus-tesztjük negatív lett.Hozzászólások