Úszás - Otthagyta Hosszú Katinkáék klubját Jakabos Zsuzsanna
Otthagyta Hosszú Katinkáék klubját Jakabos Zsuzsanna
Fotó: Europress/AFP

Otthagyta Hosszú Katinkáék klubját Jakabos Zsuzsanna

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/13 15:30
Új csapatban kezdi a 2020-as ISL-szezont a magyar úszó - többekkel egyetemben.

Noha az úszás világában is nagy a káosz a koronavírus miatt (versenyek, olimpiai kvalifikációs nemzeti bajnokságok maradnak el, tolódnak, szorulnak zárt kapuk mögé, miközben az sem biztos, hogy lesz olimpia idén Tokióban), a tavaly év végén nagy sikerrel megrendezett első ISL-szezon után a háttérben már gőzerővel készülnek a csapatok a második idényre.

Egyelőre nem sokat tudni a jóval hosszabbra, speciel 27 állomásosra és 2021 áprilisáig tervezett 2020-as évadról, ám annyi bizonyos, hogy új helyszínek, új versenyek és új klubok is lesznek - egy torontói és egy Kozuke Kitajima vezette japán formációt már bejelentettek a szervezők. Mindezekkel párhuzamosan beindult az átigazolási élet, hisz ilyenkor szabadon válogathatnak az ajánlatok közül a versenyzők.

A 2019-es bajnok Energy Standard máris sorra jelenti be friss klasszisait. A legérdekesebb eddigi váltás magyar szempontból Jakabos Zsuzsannához fűződik: a 30 éves klasszis a svájci Jérémy Desplanchessal együtt távozik Hosszú Katinkáék Team Ironjától. A sokoldalúságáról híres Jakabos 46 pontot hozott az Ironnak a három állomás alatt (a Las Vegas-i szuperdöntőbe nem jutottak be), meghatározó tagja volt a csapatnak.

A török bejegyzésű Energyhez rajtuk kívül a brazil mellúszó, Felipe Lima (tavaly LA Current), a dán Pernille Blume (tavaly NY Breakers) és a hongkongi Siobhan Haughey (tavaly DC Trident) is csatlakozik, emellett Florent Manaudout is sikerült megtartani. Más kérdés, hogy egyik legjobbjuk, Daiya Seto a japán egyesületnél folytatja.

A szezon várhatóan szeptember körül rajtolhat. 

Nagy Benjámin 

Hozzászólások