Úszás - Négy magyar érem szombaton az Uszonyosúszó Európa-bajnokságon 
Négy magyar érem szombaton az Uszonyosúszó Európa-bajnokságon 
Fotó: Magyar Búvár Szakszövetség

Négy magyar érem szombaton az Uszonyosúszó Európa-bajnokságon 

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/29 21:47
A 27. CMAS Uszonyosúszó Európa-bajnokság harmadik versenynapján a magyar válogatott tagjai ismét kitettek magukért és újabb négy érmet szereztek.

A női 50 méteres uszonyos gyorson Senánszky Petra hozta a papírformát, és magabiztosan nyert. 

“Nem számítottam világcsúcsra, de szerencsére jobb időt úsztam, mint a délelőtti előfutamon.” -nyilatkozta a “Sellőlány”, aki 00:21.23-as idővel szerezte meg az aranymedált.

Mozsár AlexMozsár Alex Fotó: Magyar Búvár Szakszövetség

Mozsár Alex 400 méteres férfi búváron második helyezést ért el, míg az újonc Lengyeltóti Bence 400 méteres férfi uszonyos gyorson, magyar csúccsal - 03:30.44 - léphetett a dobogó harmadik fokára. A nap záróakkordjaként a 4x200 méteres férfi felszíni váltó csapat, Gruber Kornél, Dimák Dávid, Mozsár Alex és Bukor Ádám bronzérmesként végeztek.

Kornél Gruber(balról jobbra), Dimák Dávid, Mozsár Alex és Bukor Ádám bronzérmet nyertek a 4x200 méteres férfi felszíni váltón -3. nap.jpg Fotó: Magyar Búvár Szakszövetség

“Mozgalmas délutánon vagyunk túl, remek versenyekből sikerült rendre jól kijönnünk, így az utolsó versenynapunk előtt elértük az előzetesen megálmodott 10 érmet.” - összegezte a napot Kókai Dávid csapatvezető.

Lengyeltóti BenceLengyeltóti Bence Fotó: Magyar Búvár Szakszövetség

A magyar válogatott jelenleg az éremtáblázat 4. helyén áll 2 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremmel.


 Magyar Búvár szakszövetség

Hozzászólások