Úszás - Még nem tisztáztak mindent Hosszú Katinka Eb-szereplése körül
Még nem tisztáztak mindent Hosszú Katinka Eb-szereplése körül
Fotó: Europress/AFP

Még nem tisztáztak mindent Hosszú Katinka Eb-szereplése körül

HosszabbitásHosszabbitás
2018/07/11 18:55

Hosszú Katinka kivár, de a szövetség kapitány öt számra már benevezte az augusztusi Európa-bajnokságra.

Menedzsmentjének tájékoztatása szerint Hosszú Katinka Los Angelesben edz és továbbra is tervezi az indulását az augusztus elején kezdődő Glasgow-i Európa-bajnokságon. Segítőtársa akad, kiválasztott edzője viszont továbbra sincs, így várhatóan egyedül dönt majd arról, hogy milyen számokban vállalja a megmérettetést a közelgő kontinensbajnokságon. Legkésőbb július 24-ig döntenie kell, Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány viszont a háromszoros olimpiai bajnoknőt megelőzve öt számra már benevezte – értesült az SzPress Hírszolgálat. 

„Tiszteletben tartjuk Katinkának azt a döntését, hogy a végsőkig kivár, így lehet, hogy csak a végső határidő előestéjén erősíti meg az előzetes nevezéseket – nyilatkozta a szövetségi kapitány. – Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az említett ötöt megfejeli még eggyel vagy kettővel, ahogy az is megtörténhet – formájának alakulástól függően - , hogy az ötből levesz mondjuk egyet. A magyar úszósport így is úgy is csak nyerhet az indulásával, eddigi eredményei pedig feljogosítják arra, hogy az Európa-bajnokságon induló válogatottban a 24. órában határozza meg a maga helyét.” 

Magyarázta a válogatott szakmai vezetője, aki a közelmúltban azt hangoztatta, hogy a szövetségnek érdeke és kötelessége Katinka kéréseinek a teljesítése.

Kiss Kinga, az Iron Corporation, egyben Hosszú Katinka sajtóképviselője ehhez annyit tett hozzá, hogy az úszónő minden bizonnyal már meghozta a döntését, azaz tudja, hogy milyen számokban érdemes indulnia, de bejelentésére még várni kell. A PR menedzser úgy gondolja, hogy Katinka több mint húsz éves úszó múltjával a lehető legjobb döntést fogja meghozni.

Egy magát megnevezni nem kívánó neves magyar úszóedző úgy véli, hogy Katinka semmiképpen sem egyedül utazik majd el az Európa-bajnokságra, ha nem egy edzővel, akkor valószínűleg annak a sportmasszőrnek a társaságában, aki a korábbi versenyeken is csak az ő rendelkezésére állt.  

SzPress Sporthírszolgálat   

Hozzászólások