Úszás - Már a vb előtt ugrott a történelmi úszósiker
Már a vb előtt ugrott a történelmi úszósiker
Fotó: Europress/Getty

Már a vb előtt ugrott a történelmi úszósiker


2015/05/24 15:43

Az ausztrál szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a 24 éves sportoló bal vállát meg kell műteni, így biztosan nem utazhat el az oroszországi vb-re. A szám kétszeres vb-győztese közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy a beavatkozásra mindenképpen szükség van, azért, hogy egészségesen tudjon felkészülni a jövő évi riói olimpiára, márpedig számára a sikeres ötkarikás szereplés a legfontosabb. Mindehhez hozzátette, hogy az operáció június elején lesz.

"Minden lehetséges eshetőséget átbeszéltünk, amit lehetett, kipróbáltunk, de sajnos nincs más mód, csak a műtét. A legfontosabb, hogy Rióra fitt legyek, ahhoz pedig, hogy ott a maximumot tudjam nyújtani, elengedhetetlenné vált a műtét" - mondta az úszó kiválóság, aki az első lehetett volna a történelemben, aki három egymást követő világbajnokságon nyeri meg a király számot (Popovnak három vb-aranya van, de neki a 2001-es világbajnokságon nem jött össze a győzelem.

Magnussen számára pozitív példa lehet honfitársnője, Cate Campbell, aki két éve megnyerte a hölgyek száz méterét Sarah Sjöström és Ranomi Kromowidjojo előtt, ám tavaly ő is vállműtétre ment. A beavatkozás nála sikeres volt, azóta pedig szárnyal a medencében a kiválóság.

Magnussen a 2012-es londoni játékokon ezüstérmes lett kedvenc távján.

Hozzászólások