Úszás - Újabb magyar került be az úszók csúcssorozatába
Újabb magyar került be az úszók csúcssorozatába
Fotó: Europress/AFP

Újabb magyar került be az úszók csúcssorozatába

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/10/07 19:56
Immár 11 fős az ISL hazai különítménye, akikért négy különböző csapatban lehet szorítani a Duna Arénában. 

Korábban többször is hírt adtunk arról, hogy október 16-án elrajtol az International Swimming League második szezonja. A koronavírus-járvány alaposan befolyásolja az idényt, ennek következtében a tíz csapat hat hétre a Duna Arénába (lakóhely szerint a Margitszigetre) költözik, ahol november 15-ig a sportban már többször is jól bevált buborékrendszerrel zajlik a sorozat tízmeccses alapszakasza, majd november 19-től következnek az elődöntők. A finálét a tervek szerint december végén, Tokióban rendezik.

Itt az első komoly bejelentés a koronavírus miatt az úszók csúcssorozatában | Eurosport

Minden összeállt az ISL-ben, vagyis mégsem: klasszisok sora biztosan nem utazik Budapestre. Várhatóan nem ez az utolsó eset. A tervek szerint október 16-án, Budapesten, a Duna Arénában rajtol az International Swimming League második szezonja.

Nem csupán a szigorú tesztelésekben, a helyenként jócskán megváltozott szabályokban, a járvány miatti kényszerű változtatásokban, vagy épp a nagy visszatérésekben lesz egyedi az idei ISL, hanem a magyar versenyzők számában is - ezúttal a tavalyihoz képest picivel kevesebb, a legfrissebb számok szerint 11 hazai úszóért lehet szorítani. A keretek véglegesítése előtt nem sokkal ugyanis az Aqua Centurions bejelentette Verrasztó Evelyn érkezését.

A Federica Pellegrini vezette Aquában több olasz versenyző sem lehet ott, az utolsó kikerülő pedig a manapság főleg hosszútávúszóként jeleskedő Lara Grangeon volt, őt pótolja a 31 éves Verrasztó, aki tavaly nem vett részt a sorozatban. Érdekesség, hogy Burián Katalin és Szabó Szebasztián személyében két magyar klubtárshoz csatlakozik.

Az említett hármason kívül a magyar bejegyzésű Ironban (akiknek vezetőedzője Nagy József) Hosszú Katinka, Lobanovszkij Maxim, Milák Kristóf és Verrasztó Dávid, a New York Breakersben Kapás Boglárka, Késely Ajna és Telegdy Ádám száll harcba, míg az Energy Standard színeiben ott lesz Jakabos Zsuzsanna

Fontos megjegyezni, hogy a folyamatos változtatások miatt egyelőre nem teljes a csapatok egyenként 32 fős kerete, a jelenlegi helyzet sem száz százalékos, apróbb cserék még jöhetnek, ám a "célegyenesbe" fordulva hamarosan végre csak és kizárólag a versenyen lehet a hangsúly. 

A botrányhős olimpiai bajnok úszó hét év szünet után Budapesten tér vissza | Eurosport

A sportág sötét oldaláról könyvet író világcsúcstartó, a francia Amaury Leveaux 34 évesen az ISL egyik legérdekesebb versenyzője lehet. 2013 decemberében, mindössze 28 évesen jelentette be Amaury Leveaux, hogy visszavonul a profi sporttól.


Hozzászólások