Úszás - Hosszú és Verrasztó is győzött
Hosszú és Verrasztó is győzött
Fotó: Europress/AFP

Hosszú és Verrasztó is győzött

HosszabbitásHosszabbitás
2020/11/06 15:22
Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid is nyert egy-egy számot a Nemzetközi Úszóliga hetedik összecsapásának pénteki napján.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú az általa vezetett Iron csapatkapitányaként 200 méter pillangón győzött, valamint 400 méter vegyesen lett harmadik, illetve 100 méter vegyesen ötödik. Csapattársa, Verrasztó Dávid legerősebb számában, 400 méter vegyesen őrizte meg veretlenségét az ISL-szezonban, emellett 200 méter pillangón ötödikként csapott célba.

A rövid pályás viadalon a címvédő és ezen az összecsapáson is győztes Energy Standardban Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón a harmadik, 400 méter vegyesen pedig Hosszú mögött a negyedik helyen végzett. Lobanovszkij Maxim (Iron) 100 méter gyorson szerzett egy negyedik helyet csapatának.

Az Energy Standard mögött az Iron lett a második, a Toronto Titans a harmadik, a DC Trident pedig a negyedik.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.

Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően - ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek úgy, hogy mindegyik végén feleződik a mezőny - akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével zajlik a Duna Arénában. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.

MTI

Hozzászólások