Úszás - Ismét nyert Hosszú Katinka az úszó-BL harmadik állomásán
Ismét nyert Hosszú Katinka az úszó-BL harmadik állomásán
Fotó: Europress/AFP

Ismét nyert Hosszú Katinka az úszó-BL harmadik állomásán

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/02 11:13
Zsinórban harmadszor is megnyerte a 200 m vegyesúszás versenyszámát Hosszú Katinka a FINA új, Bajnokok Sorozata nevű versenyének utolsó állomásán, Indianapolisban.

Hosszú Katinka a Bajnokok Sorozata harmadik állomásán 2:08.50 perces idővel nyerte a 200 m vegyesúszást –közölte az MTI. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) új, meghívásos és 3,9 millió dollár összdíjazású sorozatában minden versenyszámban négy meghívott úszó száll medencébe. A pénteken és szombaton Indianapolisban tartott záró forduló előtt áprilisban a kínai Guangzhouban, május 11-12-én pedig Budapesten, a Duna Arénában találkoztak a versenyzők.

Hosszú a vegyesúszó számot mindhárom helyszínen megnyerte, de Guangzhouban első lett 200 m hát és 400 m gyorsúszásban, itthon pedig 100 m hát és 200 m pillangón. Két másik számban indult még: 200 méter pillangón 2:07.87-tel második, 100 m háton pedig negyedik helyen végzett. A hétvége legnagyobb győztese az amerikai Lily King lett négy aranyéremmel, akit a svéd Sarah Sjöström követ három arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal.

Szerző: Sergő András + MTI

Hozzászólások