Úszás - Bajnoki címmel jelentkezett be az olimpiai részvételre Ryan Lochte
Bajnoki címmel jelentkezett be az olimpiai részvételre Ryan Lochte
Fotó: Europress/AFP

Bajnoki címmel jelentkezett be az olimpiai részvételre Ryan Lochte

Rév DánielRév Dániel
2019/08/06 18:43
10 és 14 hónapos eltiltását követően az amerikai bajnokságon tért vissza az úszósportba Ryan Lochte. A hatszoros olimpiai bajnok megnyerte a kedvenc számának tartott 200 méteres vegyesúszást, és ugyan ideje elmarad a világ élmezőnyének idei teljesítményétől, győzelmével jelezte: ott szeretne lenni Tokióban.

Ahogy arról már korábban is írtunk, Ryan Lochte az amerikai úszó bajnokságon tért vissza. A most 35 éves sztárt a riói olimpia után azért tiltották el 10 hónapra, mert három társával együtt arról fabrikált történetet, hogy fegyverrel rabolták ki őket, miközben kiderült, hogy ők randalíroztak egy benzinkútnál. Ezután tavaly nyáron tiltották el, ezúttal 14 hónapra, mert intravénás infúziót használt.

Visszatért eltiltása után Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok úszó | Hosszabbítás

Az amerikai bajnokságon visszatért 14 hónapos eltiltása után Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok úszó. A 34 éves versenyzőnek doppingvétség - intravénás infúzió alkalmazása - miatt kellett kihagynia több mint egy évet. Visszatérésekor 1:57.88 perces időt úszott 200 méter vegyesen. A múlt héten, Kvangdzsuban a japán Szeto Daija 1:56.14-gyel nyerte meg a számot.

Lochte nem csak hogy visszatért, ami azért egy 35 éves úszótól egyáltalán nem alapvető, hanem megnyerte a bajnokságon a 200 méteres vegyesúszást. Az aranyéremhez elég volt egy 1:57.75-ös idő, ami 1,6 másodperccel volt lassabb, mint Daiya Seto világbajnoki aranyat érő teljesítménye, és az amerikai ranglistán is csak a negyedik helyhez elegendő.

Ezzel együtt a bajnoki cím egyértelmű jel: Lochte-val számolni kell a tokiói olimpia szempontjából. Márpedig az már az ötödik olimpiája lenne az amerikai úszónak, aki mind a négy eddigi alkalommal aranyérmet szerzett a 4x200 méteres gyorsúszásban, és nyert egy-egy egyéni aranyat Pekingben (200 hát) és Londonban (400 vegyes) is.

Az persze már egy másik kérdés, hogy Lochte jelenléte inkább jót tenne, vagy ártana a tokiói olimpia úszóversenyeinek.

via insidethegames

Hozzászólások