Egyéni sportok - Usain Bolt bevette Glasgow-t is (videó)
Usain Bolt bevette Glasgow-t is (videó)

Usain Bolt bevette Glasgow-t is (videó)

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/08/03 10:00

Mindenki arra volt kíváncsi milyen formában tér vissza év eleji műtétje után, a világ pillanatnyilag első számú atlétája. Persze aki látta már Boltot az azt is tudta, hogy ha ő valahol fellép, akkor ott aligha csak a futására fognak emlékezni a nézők, hiszen nem nagyon van sportoló pillanatnyilag a világon, aki ilyen szinten bírja a nézők szimpátiáját, mint a jamaicai.

És ha valaki a miértre kíváncsi, akkor elegendő megnéznie ezt a videót, ami közvetlen a 4x100-as váltó döntője előtt készült, zuhogó esőben. Ezúttal nem kért ernyőt egy versenybírótól mint egykoron, hanem egy röpke tánccal készült, melyhez az aláfestést a közönség szolgáltatta.

Aztán persze futott is. A történethez hozzátartozik, hogy az előfutamban a jamaicai váltó kezdőembere Kimmari Roach megsérült, ha nem tudta volna végigfutni a maga száz méterét, akkor Bolt fellépése Glasgowban ahogy van elmarad. De valahogy végigvitte a botot, kockáztatva, egy súlyos sérülést, Bolték pedig futamgyőztesként, ámde csak a hatodik idővel bejutottak a döntőbe.

A Nemzetközösségi Játékok atlétikai versenyeinek ez volt a záróakkordja, mondhatnánk, hogy nyilván Usain miatt, de ez csak áttételesen lenne igaz. Usain Bolt miatt már esztendőkkel ezelőtt, valamennyi nagy atlétikai világverseny lebonyolítását megváltoztatták, a 4x400-as váltó helyett a 4x100 lett a zárószám. Bolt futását úgy figyeljük egyébként, hogy nem túl sokszor láthatjuk az idén. Lassan közeleg az Európa bajnokság, ő azon értelemszerűen nem indulhat, ellenben ebben az időszakban, Európában más versenyt nem nagyon rendeznek, így kénytelen elutazni Brazíliába, ahol augusztus 17-én a Copacabanán fut legközelebb, majd Varsó következik 23-án és végül 28-án a hagyományos Zürichi Welklasse.

Ennyi.

Hozzászólások