Torna - Öngyilkossági kísérlete után kórházba szállították a négyszeres világbajnok orosz sztárt
Öngyilkossági kísérlete után kórházba szállították a négyszeres világbajnok orosz sztárt
Fotó: Europress/AFP

Öngyilkossági kísérlete után kórházba szállították a négyszeres világbajnok orosz sztárt

Mártha BenceMártha Bence
2020/02/06 11:48
Öngyilkossági kísérlete után kórházba került a négyszeres világbajnok tornász, Alexandra Szoldatova, akit mély vágásokkal a bal karján, súlyos vérveszteséggel szállított el a mentő február 5-én.

Az orosz állami tévétársaság kórházi forrásokra hivatkozva azt írja, minden kétséget kizáróan öngyilkossági kísérletről van szó, bár a 21 éves sportolónő nem nyilatkozik. “Jelen pillanatban nincs olyan állapotban, hogy nyilatkozzon, és nem is akart beszélni arról, hogy szerezte a sebeit. A sportolónőt bulimiával is diagnosztizálták” - tette hozzá az RT.

Alexandra SzoldatovaAlexandra Szoldatova Fotó: RT

Az ügynökség a kezelőorvosokra hivatkozva azt írja, Szoldatova állapota stabil és kielégítő, megkezdték a kezelését, és a sürgősségiről hamarosan átszállítják a pszichiátriai osztályra.

Tavaly versenyen lett rosszul

A csinos fiatal tornász igen népszerű Oroszországban, csaknem 400 ezer követője van Instagramon. Szoldatova négyszeres világbajnok, két számban is győzni tudott, és természetesen tagja az orosz válogatottnak is, bár a szeptemberi világbajnokság előtt egyszer már alaposan ráijesztett mindenkire.

Egy portugáliai versenyen (World Challenge Cup) az első labdás gyakorlat után még az élmezőnyben volt, de karikával nagyon gyenge gyakorlatot mutatott be, a buzogány- és a szalag-gyakorlatokra pedig szőnyegre sem lépett. Az edzője elárulta, “Szasa rosszul érezte magát, elsötétült előtte minden, és elájult. Az egyetlen felelős döntés az volt, hogy visszaléptetjük a versenytől” - mondta Anna Djacsenkó.

A bulimia az ok?A bulimia az ok? Fotó: RT

Hogy a rosszulét, illetve az általános rossz közérzet a sportolónő bulimiájával kapcsolatos-e, azt nyilván csak találgatni lehet. A bulimia olyan pszichiátriai megbetegedés, amelyet kóros falási rohamok, és ezeket követő intenzív, az elfogyasztott tápláléktól való szabadulási szándék jellemzi. A betegség jellemzően a serdülő, tízen-huszonéves lányokat érinti. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Hozzászólások