Torna - Megint egy brit előzte meg Berkit
Megint egy brit előzte meg Berkit
Ismét egy brit tornász előzte meg Berkit (Fotó:Europress/Getty)

Megint egy brit előzte meg Berkit


2014/05/25 16:02

Vasárnap délután rendezték meg a szerenkénti döntőket a Szófiában zajló férfi tornász Európa-bajnokságon. A csütörtöki selejtező utána sajnos csak egy magyar versenyző maradt versenyben, olimpiai bajnokunk, Berki Krisztián ugyanakkor favoritként várhatta a lólengés finálét. Bár edzőjével, Kovács Istvánnal közösen még arról beszéltek a selejtező után (ahol a csapat eredményessége érdekében 6,7-es kiinduló pontszámú gyakorlatot mutatott be a hatszoros Európa-bajnok magyar tornász), hogy szükség lesz a hetes erősségű gyakorlatra, végül - mivel a zsűri egy elemet nem fogadott el - Krisztiánnak 6,9-esre sikerült "csak" a kiinduló pontszáma.

"Örülök, hogy éremmel megyek haza, persze jobb lett volna az arannyal hazatérni, de az az igazság, hogy Whitlock finálés 7,3-as kiindulójával nem tudom felvenni a versenyt" - idézte a hazai szövetség hírlevele a magyar tornászt. "Mindenképpen új elemet kell beépíteni a gyakorlatomba, hogy az én kiindulóm is magasabb legyen. Örülök, hogy végigcsináltam a gyakorlatomat, volt benne egy kisebb hiba, az egyik elemet rosszul indítottam el, és utána korrigálni kellett, de igazából ez nem volt olyan nagy dolog, a gyakorlat összességében jól sikerült."

Kétszeres világbajnokunk gyakorlatával nem is volt semmi gond, de a brit Max Whitlock 7,3-as erősségű (ezáltal anyagerősebb, nehezebb) produkciót mutatott be, amelyet a bírók végül magasabb pontszámmal is jutalmaztak. Whitlock a londoni olimpián harmadik volt a lólengés döntőjében Berki és a mostani Eb-től távol maradó Louis Smith mögött. A brit tornász először győzött lólengésben Európa-bajnokságon, két éve csapatban, tavaly pedig talajon szerzett kontinensbajnoki aranyat. A dobogóra ezen a szeren a szlovén Saso Bertoncelj állhatott még fel.

FÉRFI TORNÁSZ EB, SZERENKÉNTI DÖNTŐK - Lólengés:

1. Max Whitlock (brit) 16.166 pont

2. Berki Krisztián (magyar) 15.633

3. Saso Bertoncelj (szlovén) 15.466

Érdekesség, hogy egy évvel ezelőtt a moszkvai Eb-n is egy brit tornász előzte meg Berki Krisztiánt, akkor Daniel Keatings lett a szer legjobbja. Úgy tűnik arrafelé valósággal "teremnek" a jó lovasok...

Hozzászólások