Torna - Éremesélyes női tornászok hagyják ki az Eb-t
Éremesélyes női tornászok hagyják ki az Eb-t
Fotó: Europress/AFP

Éremesélyes női tornászok hagyják ki az Eb-t

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/31 15:57
Kovács Zsófia és Dévai Boglárka sem indul a tornászok április 10-én kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságán.

"Mindent az olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak rendelünk alá. Továbbra is Kovács Zsófia az első számú kiemelt tornászunk, de most lábfájással küzd, és úgy döntöttünk, az Európa-bajnokságtól távol marad, annak érdekében, hogy teljesen felépüljön, és a vb-re koncentráljon" - idézi a magyar szövetség vasárnapi sajtóközleménye Draskóczy Imrét, a női válogatott szövetségi kapitányát.

A Dunaferr SE sportolója a 2017-es kolozsvári kontinensviadalon egyéni összetettben ezüstérmes lett, de a tavalyi, glasgow-i Eb-n sem indulhatott sérülés miatt.

A szövetségi kapitány az ugrásban Európa-bajnoki címvédő Dévai Boglárkáról az MTI érdeklődésére elmondta: továbbra is a tavalyi, elhúzódó lábsérülése hátráltatja - ami miatt októberben műtétre is szüksége volt, és lemaradt a dohai világbajnokságról -, de reménykednek, hogy legkésőbb nyárra felépül, és mindent megtesznek, hogy ő is ott lehessen az októberi, stuttgarti világbajnokságon.

Draskóczy Imre közölte, a szczecini Eb-n a magyar csapatot Péter Sára, Fehér Nóra, Székely Zója és Bácskay Csenge alkotja majd. A négyes a jövő szombati indulásig a budapesti Központi Tornacsarnokban készül.

A magyar szövetség beszámolója szerint a hétvégén Kiskunfélegyházán rendezett hagyományos Matolay Elek női nemzetközi emlékverseny szerenkénti döntőiben, vasárnap négy magyar aranyérem született a felnőtteknél: Péter Sára ugrásban és talajon, Fehér Nóra felemáskorláton és gerendán győzött.

MTI

Hozzászólások