Torna - Berki Krisztián:  Az elmúlt két esztendő enyhén szólva nem volt a legsikeresebb időszakom 
Berki Krisztián:  Az elmúlt két esztendő enyhén szólva nem volt a legsikeresebb időszakom 
Fotó: Europress/AFP

Berki Krisztián:  Az elmúlt két esztendő enyhén szólva nem volt a legsikeresebb időszakom 

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/07 15:37

Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásznak nagyon hiányzik a versenyzés, amire újabb vállsérülése miatt továbbra sincs lehetősége.

A lólengés-specialista a Stuttgartban zajló világbajnokságon az MTI-nek úgy nyilatkozott: nagyon élvezte a magyar férfiválogatott produkcióját a selejtezőben, de jó lett volna belülről átélni mindezt.

"Én most tartalékként vagyok itt. A pódiumedzést végigcsináltam velük bent, de a selejtezőre már nem mehettem be, azt kintről kellett néznem. Nyilván nagyon hiányzik, és fájt, hogy nem lehettem ott, de örülök, hogy ilyen csapat tudott kiutazni" - fogalmazott az UTE sportolója.

Berki hangsúlyozta, a magyaroknál a hozzáállás sportolóhoz méltó volt, és talán ez a legfontosabb, nem feltétlenül csak az, amit a gyakorlatokkal tudnak nyújtani.

043_dpa-pa_170422-99-165104_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nagyon fontos, hogy jó összképet kapjanak a nézők. Nem biztos, hogy a világ legjobb gyakorlatait csinálták, ettől függetlenül az alázat és a tisztelet megvolt mind a szerek, mind a verseny és a versenytársak iránt" - közölte.

Hangsúlyozta, nagyon jó volt látni kívülről ezt a fiatal csapatot, hiszen három embernek ez volt élete első versenye ilyen hatalmas teremben.

"A csapat összes tagjánál voltak nagyon pozitív dolgok. Nagyon jól versenyeztek, büszke vagyok rájuk" - szögezte le a Vecsernyés Dávid, Ryan Macleod Sheppard, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Csorvási Soma alkotta válogatott szereplése után.

Berki külön kiemelte, hogy a tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyésnek nagyon szurkoltak nyújtón, hiszen volt esélye a döntőbe kerülésre, és egy kicsit sajnálták, hogy a reméltnél alacsonyabb pontszámot kapott.

"A három fiatalban megvolt az erő és a tűz, így jól is versenyeztek. Pláne ahhoz képest, amik az elmúlt időszakban történtek, és ahogy ők készültek. Nagyon tetszett az egész, nagyon jó volt a hangulata" - értékelt London olimpiai bajnoka.

A végső helyezések hétfő estére várhatóak, amikor az utolsó selejtezőcsoport tagjai is bemutatják gyakorlataikat.

Berki 2017 tavaszán, a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett legutóbb, ahol ezüstérmes lett. Ezt követően megsérült a válla, és mivel az első műtétje rosszul sikerült, további két operációra volt szüksége. Az olimpiai kvalifikáció miatt Stuttgartban mindenképpen el akart indulni, ezt azonban másfél héttel ezelőtt egy újabb sérülés megakadályozta.

000_Nic6203966.jpg Fotó: Europress/AFP

Felidézte, hogy a világbajnokság előtt nagyon bizakodó volt, hiszen jól haladt a felkészüléssel, bár nem úgy, ahogy szokott, mert a válla már nem engedett annyi munkát. Nem volt mögötte annyi gyakorlat, ennek ellenére próbált készülni, ám a kiutazás előtti utolsó edzésnapon egy gimnasztikai elem, egy karkörzés során roppant egyet a válla, és onnantól kezdve nem tudja rendesen emelni a kezét.

"Most, hogy nem tudom terhelni, nyugalmi állapotban nincsen fájdalmam. Amikor kísértem a csapatot, az edzéseken néha én is próbáltam egy kicsit mocorogni, mert nagyon hiányzik, de egy apró mozdulat, és újra elkezd fájni, úgyhogy egyáltalán nem szabad terhelnem" - mesélte.

Berki úgy fogalmazott, az elmúlt két esztendő enyhén szólva nem volt a legsikeresebb időszaka a pályafutásának, hiszen a folyamatos sérülések és újabb műtétek miatt nem elölről kellett kezdenie, hanem szinte mínuszból kellett talpra állnia.

"Arra várunk, hogy véget érjen a világbajnokság, és amikor hazaérünk, konzultálok az orvosommal a hogyan továbbról, és arról, mikor tudjuk megcsinálni a következő beavatkozást" - mondta.

MTI

Hozzászólások