Egyéni - Többpróbás csúcshalmozás a Magyar Bajnokságon
Többpróbás csúcshalmozás a Magyar Bajnokságon
Zsivoczky-Farkas Györgyi Fotó:Europress/Getty

Többpróbás csúcshalmozás a Magyar Bajnokságon

Ajkler ZitaAjkler Zita
2015/02/16 14:54

Nem csak számos egyéni csúcs dőlt meg, köszönhetően leginkább Zsivoczky-Fakras Györgyinek, hanem számos korosztályos magyar csúcs is átíródott szombaton az atlétikai csarnokban.

Zsivoczky-Farkas Györgyi

A legnagyobb érdeklődést a felnőtt női mezőny váltotta ki: az immár szokásosnak mondható párharcból pár héttel korábban egy három próbában Universiade bronzérmesünk, Zsivoczky-Farkas Györgyi mindössze pár ponttal, de megelőzte korábbi junior világbajnoki ezüstérmesünket, Krizsán Xéniát. Ezután joggal lehetett számítani a lassan tradicionális szoros küzdelemre közöttük és az eddigi eredmények alapján a remek eredményekre és pontszámokra is. A cél nem csupán a magyar bajnoki cím volt többpróbázóinknak, hanem az idei fedett pályás Európa-bajnokság is a szemük előtt lebegett már. Xéniát a nyári eredményei alapján már meghívta a szövetség, Györgyinek ugyanezt ki kell harcolnia.

Krizsán Xénia

Már rögtön az első számban, a 60 méteres gátfutásban egyéni csúcsok dőltek: nem csak Györgyi, de a többiek is remek formában kezdték meg az egy napos viadalt. Ezután ez a tendencia folytatódott: Györgyi számára (miután minden számban egyéni csúcsot teljesített) a befejező 800 méter előtt elérhető közelébe került az a 21 esztendős országos csúcs, amit még a nagy előd Ináncsi Rita tart - 4775 ponttal szerzett ezüstérmet az 1994-es fedett pályás Európa-bajnokságon. A saját bevallása szerinti pár hiányosság miatt az országos csúcs ezúttal nem, de a hatalmas egyéni sikerült: 4691 ponttal Györgyi az európai ötpróbás ranglista 3.helyére ugrott, és igen csak csodálkozásra adna okot, ha ezzel az eredménnyel nem kapna meghívást Xénia mellett a prágai kontinensviadalra. Utóbbi egyébként 4478 pontjával megjavította az utánpótlás csúcsot (Ináncsi Rita, 1993. 4387 pont). Xéni bár elégedett volt, de megemlítette, hogy mivel indul Prágában, nem mostanra próbálták a csúcsformát időzíteni, így csakúgy, mint Györgyinél, nála is maradt még tartalék bőven.

Zsivoczky-Farkas Györgyi

Az ifjúságiaknál is ígéretes fiatalok bontogatják szárnyaikat: Renner Luca 4048 pontos korosztályos csúccsal és 592 cm-es távolugrással hívta fel magára a figyelmet.

A férfiak két napos hétpróba versenye szerényebb eredményeket, de hasonlóan izgalmas küzdelmeket hozott és azért itt is megdőlt egy korosztályos csúcs: ifjúsági korcsoportban írta azt át Szeles Bálint 4492 ponttal.

A fedett pályás Európa-bajnokságon ez alapján remélhetőleg két magyar többpróbázó hölgy is indulhat. Ezekkel az eredményekkel Györgyi a fedett pályás európai ranglista harmadik, Xénia pedig a hetedik helyén található, ami bizakodásra ad okot. Hozzátéve, hogy a versenyig még három hét van hátra és mindkét hölgy kimondotta jó versenyző, téthelyzetben nem ismernek lehetetlent - lefordítva Prágában akár még kellemes meglepetést is okozhatnak.

EREDMÉNYEK ITT!!

Hozzászólások