Téli sportok - WFG Continental Cup - 4. nap
WFG Continental Cup - 4. nap
Fotó: CCA / Michael Burns

WFG Continental Cup - 4. nap

HosszabbitásHosszabbitás
2015/01/12 11:09

Az utolsó napra sem fogyott el a nafta, Kanada nagyon simán verte az európai alakulatot, megszerezve a 2015-ös Continental Cup trófeát.

A skins rendszerű mérkőzések voltak terítéken az utolsó napon, ami pontozásában és játékmenetében is különbözik a TV-ben megszokottaktól. Egy csapat akkor kap pontot, ha kalapáccsal legalább két pontot szerez, vagy a nem befejező csapat lopni tud az ellenfelétől (úgy szerez pontot, hogy az utolsó kő joga nem azé a csapaté). A kalapács is minden körben változik, függetlenül az eredménytől. Amíg nem viszi el valamelyik csapat az endet pontot érően, addig halmozódik a pontszám, ezáltal egy-egy endben több pontot is lehet szerezni.

Kanada a magabiztos előny tudatában léphetett jégre, a hat mérkőzés alatt kellett szerezniük 8 és fél pontot, amit már az első szakaszban sikeresen végrehajtottak.

A győzelem akkor vált biztossá, mikor Niklas Edin egy guard kő felütésével próbálkozott sikertelenül, Mike McEwen és csapata ezzel megszerezte a hőn áhított győzelmet, zsinórban harmadszor az észak-amerikai csapatnak. Innentől kezdve már csak a közönség teljes mértékű kiszolgálása volt a cél, amit a kanadaiak a játékukkal, az európaiak pedig a jégen mutatott bohóckodásukkal igyekeztek abszolválni.

Végül mindhárom mérkőzésen 3,5-1,5 lett az eredmény, mellyel az utolsó körre már tét nélkül mentek ki a csapatok.

A kupa zárószakaszában Jennifer Jones és Eve Muirhead játszotta le az olimpiai döntő visszavágóját, melyen mindkét csapat 2,5 pontot szerzett. Brad Jacobs hengerelt, 4-1-re múlta felül David Murdochot. A harmadik mérkőzésen vegyes csapatok játszottak, ahol Kanada 3-2 arányban jobbnak bizonyult Európánál, teljessé téve sikerüket.

Ezzel Kanada 42-18 arányban győzött és immáron háromszoros címvédőként várhatják a következő évi Continental Cupot, ami 2014 után ismét Las Vegasban kerül megrendezésre. Ez lesz az első alkalom, hogy visszatér egy korábbi helyszínre a verseny, amely 2016. január 14-17. között került megrendezésre.

A negyedik nap eredményei:

Draw 10 (skins):

McEwen 3,5-1,5 Edin

Homan 3,5-1,5 Sigfridsson

Simmons 3,5-1,5 Nergard (vegyes csapatok)

Draw 11 (skins):

Jones 2,5-2,5 Muirhead

Jacobs 4-1 Murdoch

Morris 3-2 Ulsrud (vegyes csapatok)

Hozzászólások