Téli sportok - WFG Continental Cup - 3. nap
WFG Continental Cup - 3. nap
Fotó: CCA/Michael Burns

WFG Continental Cup - 3. nap

HosszabbitásHosszabbitás
2015/01/11 20:34

A vegyes páros küzdelmekkel folytatódott a Continental Cup, amit Kanada megnyugtató előnnyel várhatott.

Val Sweeting és Matt Wozniak magabiztosan, 8-3-ra verte a Sigfridsson/Andrews párost, köszönhetően a negyedik endben szerzett négy pontnak.

A két olimpiai bajnokból álló Lawes/Morris páros elhúzott a mérkőzés elején 5-0-ra a korábbi világbajnok Muirhead/Murdoch duótól, mégis az utolsó kőig kiélezett maradt a helyzet, ahol a kanadaiak két ponttal nyertek, ezzel 8-5-re diadalmaskodtak.

Az európai pontszerzés a Sloan/Svae páros érdeme, akik 6-5-re győzték le a McEwen házaspárt.

A negyedik után az ötödik csapatfordulót is söpréssel nyerték a juharlevelesek, komoly előnyt kiharcolva az utolsó három körre. John Morris Dave Murdochot múlta felül 7-5-re, Jennifer Jones 7-3-ra verte Anna Sidorovát, Rachel Homan pedig egy utolsó draw-val nyerte a találkozót Eve Muirheaddel szemben, megszerezve mindhárom pontot.

A nap zárófordulója szintén a csapatmérkőzésekről szólt. Mike McEwen Niklas Edint verte 7-4-re, köszönhetően annak, hogy háromszor is sikerült két pontot szerezniük a találkozó folyamán.

Val Sweeting sima 7-2-es győzelmet aratott Margaretha Sigfridssonnal szemben, míg az európai pontszerzésről Thomas Ulsrud gondoskodott, 8-3 arányban jobbnak bizonyult Brad Jacobsnál, akinek egyik köve röviden állt meg a találkozó elején, ezzel a norvégok 3 pontot is loptak a regnáló olimpiai bajnoktól.

Ulsrudék a szünetben is gondoskodtak a nézők szórakoztatásáról, az EB előtti reklámfilmjüket ismételték meg, ezúttal közönség előtt.

Kanada a zárónap előtt 22-8-ra vezet, elég nehezen elképzelhető, hogy innen elveszítsék a versenyt.

Az utolsó nap a skins mérkőzéseké, melyen egy csapat akkor kap pontot, ha kalapáccsal (az utolsó kő joga) legalább kettő pontot szerez, vagy ha a nem befejező csapat lopni tud az ellenfelétől.

A harmadik nap eredményei:

Draw 7 (vegyespáros):

Sweeting/Wozniak 8-3 Sigfridsson/Andrews

Lawes/Morris 8-5 Muirhead/Murdoch

McEwen/McEwen 5-6 Sloan/Svae

Draw 8 (csapat):

Morris 7-5 Murdoch

Jones 7-3 Sidorova

Homan 6-5 Muirhead

Draw 9 (csapat):

McEwen 7-4 Edin

Sweeting 7-2 Sigfridsson

Jacobs 3-8 Ulsrud

Hozzászólások