Téli sportok - WFG Continental Cup 2015 - avagy a Curling Ryder Kupája
WFG Continental Cup 2015 - avagy a Curling Ryder Kupája
Fotó: Canadian Curling Association

WFG Continental Cup 2015 - avagy a Curling Ryder Kupája

HosszabbitásHosszabbitás
2015/01/08 18:07

A mai nappal kezdetét veszi az évente megrendezésre kerülő WFG Continental Cup 2015, amelyben a curling sportág legjobbjai csapnak össze egymással, ám az Európa- és világbajnokságokon megszokottakhoz képest egy kicsit más formában, itt ugyanis Észak-Amerika (Kanada, USA) méri össze erejét a Világválogatottal. Ez a verseny hasonlít a Ryder-kupára (golf), vagy a Weber Cup-ra (bowling), ahol Európa és USA legjobbjai csapnak össze.

Érdekesség, hogy idén csak kanadai és európai csapat fért be a keretbe, ennek köszönhetően a csapatok is Kanada és Európa néven futnak.

A 2002 óta zajló versenyt először rendezik meg Calgaryban. Korábban csak kanadai városokban tartották meg az eseményt, ez alól csak a tavalyi év a kivétel, amikor Las Vegas volt a helyszín.

A korábbi 10 alkalomból 6-szor nyert Észak-Amerika és 4-szer tudott diadalmaskodni a Világválogatott.

A csapatok összesen 60 pontot szerezhetnek, 30 és fél pont szükséges a Continental Cup megnyeréséhez.

A versenyszámok is különbözőek. A hagyományosnak mondható férfi és női küzdelmeken kívül lesz még vegyes-páros, vegyes csapat, skins game, és egyéni verseny is.

A legjobb csapatok érkeztek a versenyre, Kanadából mind a két olimpiai bajnok csapat (skipek: Jennifer Jones, Brad Jacobs) részt vesz a versenyen, Európából többek között az olimpiai ezüstérmes Eve Muirhead és Niklas Edin, vagy az aktuális világbajnok Thomas Ulsrud is szerepel a résztvevők között.

A csapatok összeállítása:

WFG-CC2015

A naprakész eredmények és információk itt érhetők el.

Hozzászólások