Szánkósport - A négyszeres olimpiai bajnok szánkós kihagyja a világkupa-szezont
A négyszeres olimpiai bajnok szánkós kihagyja a világkupa-szezont
Fotó: Europress/AFP

A négyszeres olimpiai bajnok szánkós kihagyja a világkupa-szezont

Schindler AndrásSchindler András
2019/10/21 18:08
Natalie Geisenberger a napokban jelentette be, hogy nem indul az idei világkupa-sorozatban, mivel gyermeket vár. Minden idők legsikeresebb női szánkósa áprilisra várja kisbabáját, viszont a 2020/2021-es szezonra már visszatérne.

"A férjemmel közösen szeretnénk bejelenteni, hogy teljesült a kívánságunk, és gyarapszik a családunk" - jelentette be a német szánkós legenda.

Ez azt is jelenti, hogy új győztese lesz az idei szánkó világkupának, mivel Geisenberger az előző hét szezonban megnyerte az összetettet. Karrierje során eddig 49 világkupa-győzelemmel rendelkezik, amely egyedülálló a sportágban. E mellett ő a második olyan szánkós, aki egymást követő hét évben verhetetlennek bizonyult. Ez utoljára Markus Procknak sikerült (1990-1997). 

A 31 éves Geisenberger mellett honfitársa, Dajana Eitberger sem lesz ott idén a szezonkezdésnél, mivel ő is várandós. Így nagy valószínűséggel Julia Taubitz és az amerikai Summer Britcher között dőlhet el majd a szezon, akik tavaly a második és harmadik helyen végeztek a világkupa-sorozatban.

insidethegames.biz

Hozzászólások