Snowboard - Súlyosan megsérült Gyarmati Panka
Súlyosan megsérült Gyarmati Panka
Fotó: Red Bull Content Pool/Süveg Áron

Súlyosan megsérült Gyarmati Panka

Pintér LászlóPintér László
2016/11/06 12:41

Edzés közben sípcsontját törte hazánk legjobb snowboardosa. A sérülés miatt valószínűleg a teljes téli szezont ki kell hagynia.

Gyarmati Panka remek nyári alapozás után, tökéletes fizikai állapotban utazott Ausztriába, hogy amerikai edzőjével megkezdjék a havas felkészülést a januárban kezdődő versenyszezonra. Napok óta a Stubai-gleccseren edzett, ahol az évnek ebben az időszakában a nemzetközi snowboard elit nagy része gyakorol. Az első edzésekről remek hangulatban számolt be, minden a legjobb úton haladt.

Pénteken az egyik ugrásnál az eléggé jeges pályán balszerencsésen érkezett, melynek következtében eltört a sípcsontja. Pankát azonnal egy innsbrucki kórházba szállították, ahol háromórás műtét során, hét csavarral és egy lemezzel rögzítették a sérült csontot.

A rehabilitáció idejét egyelőre nem lehet pontosan megmondani, de az előzetes becslések szerint Panka várhatóan 6 hónapos kihagyásra számíthat. Megjósolhatatlan az is, hogy mit jelent ez a most kezdődő téli olimpiai kvalifikáció szempontjából, ahol Panka a tavalyi világkupa-győzelmét és sorozatos remek eredményeit követően méltán reménykedhet a részvételben.

A 23 éves egri snowboardos közösségi oldalán tájékoztatta rajongóit, ahol így fogalmazott: „Próbálok erős maradni, de ez egy hosszú és kemény küzdelemnek ígérkezik...”

Mielőbbi gyógyulást és teljes felépülést kívánunk!

Via Magyar Snowboard Szövetség

Hozzászólások