Snowboard - Marion Kreiner visszavonul
Marion Kreiner visszavonul
Fotó: Europress/Getty

Marion Kreiner visszavonul

Pintér LászlóPintér László
2016/08/29 13:59

Sosem jó jel, ha egy téli sportoló a nyár közepén sajtótájékoztatót hív össze. Marion Kreiner esetében is sejteni lehetett, hogy nem egy új szponzort akar bejelenteni, amikor a minap Grazba hívta a sajtó képviselőit.

A 35 éves snowboardos az előző idényt is kiváló formában teljesítette, jó ideje nem volt komolyabb sérülése sem. Világversenyeken szinte garantált volt tőle az érem: világbajnokságokról teljes a kollekciója: bronzot (2015 Kreischberg), ezüstöt (2007 Arosa) és aranyat is nyert (2009 Gangwon). Kétszer nyert szakági világkupát (2013, 2015 parallel óriás-műlesiklásban), valamint kétszer lett második az összetett parallel világkupában.

Amikor arra kérték, emelje ki sikerei közül a számára legfontosabbat, akkor az olimpiai bronzérmet választotta. Elmondta, hogy minden sportoló álma, hogy az olimpián indulhasson, és sokan el sem jutnak a játékokra. Érmet nyerni igazán különleges. Marion a 2010-es vancouveri játékokon, rettentően nehéz körülmények között szerzett bronzérmet parallel óriás-műlesiklásban.

Kreiner hosszú pályafutást tudhat maga mögött, hiszen 2002-ben debütált a világkupában. Mégis, ha csak az életkort nézzük, akkor nyugodtan folytathatta volna, hiszen ott van honfitársnője, Claudia Riegler, aki nemrég töltötte a 43. életévét (!), és még mindig a legjobbak között tartjuk számon. Jövőre világbajnokság, a rákövetkező szezonban pedig olimpia, egyik sincs már messze.

Mégis, Marion most érezte úgy, hogy eljött az ideje otthagyni az élsportot, és a hétköznapi életre fordítani a fókuszt.

"Csodálatos időszakot éltem meg profi sportolóként, de ideje valami mással foglalkoznom. Most végre több időt tölthetek itthon, nem kell minden héten újracsomagolnom a bőröndömet." – indokolt az ötszörös világkupa-versenygyőztes.

Marion a jövőben szeretné befejezni egyetemi tanulmányait, emellett pedig az alpin snowboardos utánpótlás-nevelésben kíván aktív részt vállalni.

Hozzászólások