Snowboard - "A snowboardozás ellenére lányos lány vagyok" - videóinterjú Gyarmati Pankával
"A snowboardozás ellenére lányos lány vagyok" - videóinterjú Gyarmati Pankával
Fotó: MTI

"A snowboardozás ellenére lányos lány vagyok" - videóinterjú Gyarmati Pankával

HosszabbitásHosszabbitás
2016/03/24 10:39

Történetének legjobb és legeredményesebb évét zárta a Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) Bordács Miklós ügyvezető igazgató szerint, aki külön kiemelte Gyarmati Panka világkupa-győzelmét.

Az MSBSZ szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Szász Csongor és Fehér Zsófia személyében két hódeszkás szerepelt a lillehammeri ifjúsági téli olimpián, emellett a nemzetközi szövetség (FIS) versenyein, valamint Európa Kupa-futamokon többen is - Csillag Dávid, Szerb Mátyás, Kis Benedek - értek el dobogós eredményeket.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, két éve indítottak utánpótlásprogramot a szövetségben annak érdekében, hogy a nagy tömegbázisú, elsősorban szabadidősportként űzött sportág versenysportolói létszámát növeljék. "Természetesen az idény csúcspontja Gyarmati Panka egyesült államokbeli vk-győzelme volt januárban" - tette hozzá Bordács Miklós.

Gyarmati Panka a Hosszabbítás kamerájának beszélt a snowboardjáról:

A 23 éves Gyarmati Panka azt mondta, az előző szezon végén elszenvedett kartörése miatt a korábbiaktól eltérően készült az idényre, amelyet úgy versenyzett végig, hogy a felkarjában még mindig bent van nyolc csavar és egy platinalemez. "Fél évet kellett kihagynom, a karomra vissza kellett építeni az izmot, ráadásul a korábbi osztrák edzőmmel hat év után megszüntettük a közös munkát" - emlékezett vissza a hódeszkás, s hozzátette, a szezon elején egyedül edzett az Egyesült Államokban, amikor találkozott új edzőjével.

Gyarmati a januári vk-sikerről azt mondta, dobogós eredményben reménykedett, de arra, hogy győz, egyáltalán nem számított. Hangsúlyozta, hogy amerikai edzője sokat segített neki a szezonban, s kiemelte, a meghívásos US Open-viadalt, amelyen a vk-győzelme után vehetett részt. "Már azt is nagy sikernek éltem meg, hogy ott lehettem egy ilyen versenyen. Megtapasztalhattam, hogy milyen tökéletes körítés fogadja az elitet" - mondta.

A hódeszkás kitért rá, hogy járt a 2018-as pjongcsangi téli olimpia helyszínén, ahol kipróbálta a pályát, de az ugratókat nem, mert kisebb sérüléssel bajlódott. Gyarmati néhány napot Magyarországon tölt, de aztán utazik tovább Ausztriába, majd az egyesült államokbeli Coloradóba.

Panka a közösségi oldalairól és a női sportolói létéről is mesélt nekünk:

Bécsy Balázs, Gyarmati Panka menedzsere kiemelte, hogy két évvel a téli olimpia előtt megnyugtató, hogy a versenyzőnek megvan az új edzője. "A pjongcsangi játékokra az eddigi 24 helyett már 30 versenyző szerez kvótát, s mivel Panka jelenleg a top 10-15-ben van, reális cél az olimpiai részvétel" - mondta Bécsy, aki hozzátette, abban bíznak, hogy az idei szezon jó alap volt a még sikeresebb folytatáshoz.

Gyarmati Panka január 22-én az egyesült-államokbeli Mammothban rendezett sloopstyle (trükkös akadályverseny) számában győzött, ezzel a havas sportok első magyar vk-győztese lett.

(MTI)

Hozzászólások