Snowboard - Kis Benedek versenyt nyert a QParks Touron
Kis Benedek versenyt nyert a QParks Touron
Kis Beni és Szerb Matyi (Fotó: Horányi-Névy András)

Kis Benedek versenyt nyert a QParks Touron

Pintér LászlóPintér László
2016/02/24 23:58

Két válogatott freestyle snowboardosunk az ausztriai Turracher Höhén rendezett nemzetközi versenyen szerepelt eredményesen.

Kis Benedek és Szerb Mátyás az elmúlt hétvégén Ausztriában, a QParks Tour Turracher Höhei állomásán versenyzett, ahol Kis Benedek slopestyle győzelme mellett a legjobb trükkért járó különdíjat is bezsebelhette, Szerb Mátyás pedig a negyedik helyet szerezte meg.

A QParks Tour egy nemzetközi freestyle snowboard bajnokság, amely 10 versenyből áll. A kiválasztott helyszínek többsége Ausztriában van, de rendeznek versenyt Svájcban és Németországban is. A sorozat kiváló lehetőséget biztosít a snowboardosok számára, hogy nemzetközi mezőnyben tegyék próbára tudásukat. A sorozat ifi kategóriáját tavaly a kecskeméti Fricz Botond nyerte.

Beni győztes körében az alábbi trükksort mutatta be: switch backside 540, frontside 720 és backside 720. A remek stílusban bemutatott menet a szezon első győzelmét hozta Beni számára.

Kis Beni a dobogó legfelső fokán

A két kaposvári snowboardos a szezon kezdete óta szinte szünet nélkül Ausztriában edz. A QParks Tour mellett Európa-kupa futamokon indulnak. Céljuk, hogy elegendő FIS-pontot gyűjtsenek a FIS Világkupán való indulási jog megszerzéséhez.

Beni és Matyi néhány napos magyarországi pihenő után ismét Ausztria felé veszi az irányt. Folytatják az edzést ottani bázisukon, az Absolut Parban (Flachauwinkl, Ausztria). Következő versenyük egy Európa-kupa futam lesz Bosznia-Hercegovinában, majd a hazai snowboardosok legnagyobb versenyén, a Snowboard Magyar bajnokságon vesznek részt, melyet március 11-15. között rendeznek az ausztriai Murauban.

Forrás: Magyar Snowboard Szövetség

Hozzászólások