Snowboard - Kartörés vetett véget Gyarmati Panka szezonjának
Kartörés vetett véget Gyarmati Panka szezonjának
Panka és a Spring Battle ugratója (fotó: Gyarmati Panka Facebook)

Kartörés vetett véget Gyarmati Panka szezonjának

Pintér LászlóPintér László
2015/03/15 09:56

A világbajnoki 6. helyezett magyar hódeszkás a FIS Snowboard Világkupa utolsó fordulóján, a csehországi Spindleruvban, edzés közben sérült meg.

Az elmúlt hét programja meglehetősen zsúfoltan alakult Gyarmati Panka számára, hiszen két versenyre is hivatalos volt. A flachauwinkl-i Spring Battle és a Spindleruv Mlynben rendezett FIS Slopestyle Világkupa-döntő ráadásul átfedésben is volt egymással, de az egri snowboardos a kevés edzés dacára mindkettőt vállalta. A jó hangulatú osztrák versenyről hosszú utazás után érkezett meg Spindleruvba, ahol egy eléggé komplikált és jeges slopestyle pálya fogadta. A hóviszonyok csapnivalóak voltak, az utolsó ugrató pedig hatalmas – rengeteg volt a bukás. A pálya méreteit jól mutatja az alábbi videografika:

Az első edzésen, ahol a versenyzők rendszerint a megfelelő sebességet próbálják belőni az ugratókon, Panka picivel gyorsabb volt a kelleténél és túlrepült az ugrató érkező részén. A kb. 30 méteres repülés után elesett és eltörte a felkarcsontját.

A megfelelő gyógyulás érdekében Pankát március 15-én vasárnap az innsbrucki kórházban megműtik, de így is 2-3 hónapot ki kell majd hagynia, mielőtt megkezdheti a nyári alapozó edzéseket.

A sérülések és a balszerencse ellenére Gyarmati Panka élete legeredményesebb szezonját tudhatja maga mögött. A kreischbergi világbajnokságon hatodik helyet szerzett, a kanadai Stonehamben rendezett világkupa-versenyen negyedik lett. A FIS Slopestyle Világkupa pontversenyében a kihagyásokkal együtt is a 12., míg a slopestyle, big air és félcső eredményeket is tartalmazó összetett FIS Freestyle Világkupában a 15. helyen zárt.

Panka az innsbrucki kórházban

Forrás: Magyar Snowboard Szövetség

Hozzászólások