Snowboard - A harmadik kvad
A harmadik kvad
Marcus Kleveland (Fotó: Red Bull Content Pool)

A harmadik kvad

Pintér LászlóPintér László
2015/11/06 21:28

Markus Kleveland a világon harmadikként ugrott hódeszkával négyes csavart szaltót.

A freestyle hódeszkás versenyszezon kezdete előtt számos nemzetközi élvonalbeli rider az ausztriai Stubai Zoo snowboard parkban edz. A park hatalmas méretű ugratói szinte csábítják a vállalkozó kedvű deszkásokat. Márpedig egy kvad korkhoz gigászi ugrató kell.

A 16 éves norvég ridert azóta foglalkoztatta a freestyle snowboardozás jelenlegi Szent Grálja, amióta áprilisban Billy Morgan a világon először adta be a trükköt. Eddig azonban nem talált megfelelő méretű ugratót.

Először ugrott néhány triplát, és miután a harmadik forgásnál érezte, hogy még egy belefér, megpróbálta a kvadot. A tízedik kísérletre sikerült, ahogyan ő fogalmaz, „vállalhatóan” beadnia a trükköt, bár egy picit leért a keze érkezéskor. Ebből az ugratóból ennyit tudott kihozni. Az eredmény egy backside kvad kork 1800, dupla grabbel.

Fiatal kora ellenére Kleveland már eddig is komoly nevet szerzett magának snowboard berkekben. 11 évesen duplakorkot ugrott, 13 évesen pedig ő volta legfiatalabb rider a világon, aki képes volt triplakorkot ugrani. A kvad tekintetében is ő a legfiatalabb. Elképesztő tempóban fejlődik, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy fogunk még hallani róla.

Jöjjön a videó:

Hozzászólások