Síugrás - Wislai duplaverseny sztárokkal
Wislai duplaverseny sztárokkal
Fotó: Europress/Getty

Wislai duplaverseny sztárokkal

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/07/21 22:46

Pénteken csapatversenyt, szombaton egyéni versenyt rendeznek a síugróknak a wislai sáncon. Ez lesz a nyári Grand Prix-sorozat második állomása, és itt már komolyabb lesz a mezőny, mint a múlt heti szezonnyitón, Courchevelban. A legfontosabb csatlakozó Peter Prevc, aki mindent megnyert a tavalyi szezonban, és akit régóta először fogunk látni 12-es rajtszámmal, magyarán az első sorozatban igencsak korán ugrani. Ennek az az oka, hogy a múlt heti versenyen szerzett pontok fordított sorrendjében indulnak az ugrók, és Prevcnak értelemszerűen nincs még pontja.

Prevc mellett Tepes a másik erősítés a szlovén csapatban. A csütörtöki kvalifikáció során egyébként Prevc volt a (messze) legjobb szlovén, hiszen a második helyet szerezte meg 133 méterrel. A kvali győztese a világcsúcstartó Fannemel lett, Prevcon kívül csak ő ugrott 130 fölé, 137,5 méterre szállt. Ezzel nyári sáncrekordot állított fel, ami mindössze másfél méterrel marad el Kraft téli rekordjától.

A norvégok teljes csapattal érkeztek, és Prevchoz hasonlóan az ő elitversenyzőik számára is ez lesz az első idei fontosabb megmérettetés. Gangnes és Tande ugye sérült, de Fannemel mellett ott lesz Forfang is (aki a kvali 3. helyén végzett), valamint Stjernen, Hauer és Hilde is.

A lengyelek domináltak az első GP-versenyen, hiszen Kot győzött és Stoch végzett a második helyen. Őket természetesen hazai környezetben is látni fogjuk. Az egyéni verseny mellett a csapatban is, ahol Muranka valamint Kubacki lesz a két társuk.

Pénteken 14:50-kor kezdődik a csapatverseny, és szombaton ugyanebben az időpontban rajtol az egyéni. Mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport 2.

Hozzászólások