Síugrás - "Shit happens" - Schlierenzauer meg a térde
"Shit happens" - Schlierenzauer meg a térde
Forrás: fis-ski.com

"Shit happens" - Schlierenzauer meg a térde

Csatári FlóraCsatári Flóra
2016/03/23 13:24

A síugrás még mindig fiatal osztrák klasszisával, Gregor Schlierenzauerrel kapcsolatos hírek az elmúlt szezonban kétszer is elszomorították az ugró rajongóit, illetve talán a sportág összes szerelmesét. Először akkor, mikor bejelentette, határozatlan időre visszavonul a versenyzéstől (valamint ezzel együtt, és cseppet sem utolsó sorban a médiától is), másodszor akkor, mikor kiderül, hogy Kanadában, síelés közben megsérült. És mondjuk azt, hogy most, két-és-feledszerre az verte ki a biztosítékot, hogy Schlieri azt is megírta, sérülése olyan komoly, hogy műteni is kell.

Az Innsbruckban elvégzett MRI vizsgálat alapján kiderült ugyanis, hogy elülső keresztszalag szakadása van, azaz a sérülés komolyabb, mint azt az első hírek sejtették, így pedig az operáció is szükséges a teljes gyógyulás érdekében.

"Most egy műtét és egy hosszabb szünet vár rám. Ez természetesen rossz hír és visszaesés, de messze nem tragédia." - mondta, miután közölték vele a diagnózist. "A következő napokban egyeztetek az orvosokkal, a műtétre pedig március végén, vagy április elején fog sor kerülni. Az a célom, hogy újra teljesen egészséges legyek, és minden energiámmal és elszántságommal ezen fogok dolgozni, ez ugyanakkor időbe telik, én pedig nem fogom sürgetni."

Bár az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen jellegű sérülésből nagyjából nyolc hónap alatt lehet felépülni, a Nemzetközi Síszövetség cikke emlékeztet minket arra, hogy még ki sem tűzték a szükséges operáció időpontját, így pedig nehéz lenne megsaccolni, mikor versenyezhetne Schlierenzauer újra.

Félve teszem hozzá, már ha akar egyáltalán...

Mert igen, önmagában is szomorú hír volt számomra, mint a síugrás szerelmese számára, hogy Gregor szünetet tart. Már ekkor óhatatlanul megfordult a fejemben, mi van, ha ez nem csak szünet lesz a talán túl korán és túl sokat nyert zseni számára, aki az utóbbi időben láthatóan motivációs gondokkal küzdött. Most a sérülés, majd a műtét híre tovább erősítette ezen félelmemet.

Ennek ellenére most megint bizakodó vagyok.

Egyrészt azért, mert a számtalan hihetetlen rekord és győzelem ellenére is hiányzik valami Gregor Schlierenzauer pályafutásából, nem is akármi, az egyéni olimpiai cím. Márpedig azt hiszem, egy olyan nagy bajnokot, mint amilyen a tiroli ugró, most is hihetetlenül képes motiválni egy ilyen cél. És 2018 már nincs is olyan messze...

Másodszor pedig, azért vagyok bizakodó, mert Schlieri így kommentálta a hírt saját facebook oldalán: "ACL (a keresztszalag szakadás - a szerk.) Shit happens! Ez persze nem jó, de nem is tragédia. Én inkább egy újabb kihívásként látom, amit el is fogadok."

És a kettő közül talán ez utóbbi a fontosabb. Mert mindeddig, amikor Schlierenzauer ilyen (sport)embert próbáló kihívással találta szemben magát annak szenzációs, nézőket és ellenfeleket egyaránt elképesztő eredménye lett.

Most se legyen másként!

 

Hozzászólások