Síugrás - Schlierenzauer - VÉGRE!
Schlierenzauer - VÉGRE!
Fotó: Europress/Getty

Schlierenzauer - VÉGRE!

Csatári FlóraCsatári Flóra
2016/11/15 09:07

Gregor Schlierenzauer a 2019-es Északisí-világbajnokság helyszínén, Seefeldben tartott sajtótájékoztatót, ahol a jövőbeli terveiről és visszatéréséről is beszélt az osztrák síugró klasszis - írják a FIS hivatalos honlapján.  A 26 éves Schlieri azért kényszerült pihenőre, mert tavasszal Kanadában külső keresztszalag-szakadást szenvedett, most viszont, a hosszú kihagyás és rehabilitáció után újra felcsatolhatta a lécet és hinzenbachi sáncról csaknem egy éves kihagyás után ugrott ismét. Azt hiszem, a síugrás szerelmeseivel csak egyetértésben mondhatom: VÉGRE!

"Jó érzés és nagyon inspiráló volt tíz hónap után újra ugrani. De még mindig egy kicsit kellemetlen érzés." - mondta Schlierenzauer.

Azzal kapcsolatban, hogy mikor térhet vissza a világkupába, azt mondta, hogy egyelőre a karácsony előtti engelbergi állomást célozza meg, ugyanakkor az azt követő Négysánc jelenleg nem élvez prioritást. "Megvannak a személyes céljaim, és keményen fogok dolgozni értük, aztán meglátjuk mikor jön el a visszatérés ideje. A Négysánc nem kérdés a számomra, mert az érzéseim szerint még egy kicsit túl korán lenne."

Azért attól nem kell tartani, hogy a tiroli ugró ne rendelkezne kellő motivációval az előttünk álló szezonra nézve, hiszen elmondta, most leginkább a február végi/március eleji világbajnokságra fókuszál, addig pedig Christoph Stricknerrel készül a stamsi síközpontban.

A sógorok kapitánya, Heinz Kuttin is üdvözölte, hogy Schlieri nem a visszavonulás mellet döntött. "Nagyszerű, hogy vissza fog térni, mert nagyon fontos része a csapatunknak." - nyilatkozta az osztrák szakember.

 

Hozzászólások