Síugrás - Schlierenzauer: "Ismét úton a csúcsra"
Schlierenzauer: "Ismét úton a csúcsra"

Schlierenzauer: "Ismét úton a csúcsra"

Schindler AndrásSchindler András
2017/02/01 12:39

Az előző hétvégén Gregor Schlierenzauer Willingenben egy 7. helyet szerzett a Mühlenkopf sáncon 35 ezer szurkoló előtt, és ezzel bebizonyította, hogy még vele is számolni kell idén. 

Gregor már az edzésen bizonyította, hogy jól érzi magát a helyszínen és a 142,5 méteres ugrásával a legjobb teljesítményt mutatta az egész mezőnyben. Az ugrás visszahozta az önbizalmát, amelynek köszönhetően a kvalifikációt is könnyedén teljesítette és a 11. helyen került a vasárnapi versenybe. A szombati csapatversenyben is szerepelt, ahol az osztrákok a második helyen végeztek, mivel az igen erős lengyeleket nem tudták legyőzni.

Vasárnap az egyéni versenyt rendezték, ahol Gregor Schlierenzauer egy újabb lépést tett előre azzal, hogy a szezonban a legjobb eredményét produkálva a 7. helyen fejezte be a viadalt. A 27 éves osztrák egy sikeres hétvégén van túl és bizakodva néz előre. Ahogy ő mondja, az állandóság még hiányzik a versenyzéséből, de hamarosan az is meglesz, és az a cél, hogy ott legyen a világbajnokságon, egyre közelebb kerül!

"Keményen dolgozok és hiszem, hogy csak idő kérdése, hogy az ugrásaim megbízhatósága visszatér, és ismét top eredményekre legyek képes" - nyilatkozta Schlierenzauer.

Az 53-szoros világkupa-győztes, egyéniben világbajnok, csapatban olimpiai bajnok osztrák egy év kihagyás után - térdműtétjét követően - tért vissza januárban a versenyzéshez, és Wislában a második versenyben a 8. helyen végzett, míg Zakopanéban egy jól sikerült kvalifikációt követően "csak" a 33. helyen zárt. Ezt követően azonban Willingenben megmutatta, hogy mit is várhatunk tőle a szezon hátralévő részében.

A síugró világkupa az oberstdorfi sírepülő sáncon folytatódik a hétvégén.

(Forrás: redbull.com)

Hozzászólások