Síugrás - Schlierenzauer nem indul Engelbergben
Schlierenzauer nem indul Engelbergben
Fotó: Getty

Schlierenzauer nem indul Engelbergben

Németh GergelyNémeth Gergely
2016/12/13 23:02

A síugrás szurkolóinak még várniuk kell Gregor Schlierenzauer visszatérésére. Az osztrákok legendás ugrója visszalépett a hétvégi engelbergi síugró világkupa-versenyről.

Az Osztrák Síszövetség hétfői bejelentése alapján a nemzeti csapat így a korábbiakhoz képest változatlan összeállítással utazik Svájcba.

"Gregor továbbra is gőzerővel dolgozik azon, hogy mielőbb visszatérhessen a versenyzéshez. A héten Predazzóban edz, majd hétfőn csatlakozik a csapathoz és az engelbergi nagysáncon folytatja a felkészülést. Minden időt megkap tőlünk, hogy teljesen felkészülhessen a visszatérésre." - nyilatkozta a csapat edzője, Heinz Kuttin.

A másik ok, amiért nem változtatnak a csapat összeállításán, a közelgő Négysánc versennyel kapcsolatos. Az osztrákok bíznak abban, hogy a Kontinentális sorozatban versenyző ugróik összehoznak még egy kvótát a december végén kezdődő tornára.

"Az utóbbi napokban több megbeszélésen is érintettük a csapatösszeállítás témakörét. Végül úgy döntöttünk, hogy nem lesz változás, és így még mindig elég jó eséllyel pályázunk egy extra kvótára. Daniel Huber, Florian Altenburger és Elias Tollinger nagyon jól kezdtek a sorozatban és ha Kuusamóban is hasonlóan szerepelnek akár össze is jöhet a kvóta." - magyarázta meg a döntést Kuttin.

Ez azt jelenti, hogy Engelbergben a világkupa első három állomásának versenyzői: Stefan Kraft, Michael Hayböck, Manuel Fettner, Andreas Kofler, Clemens Aigner és Markus Schiffner versenyeznek majd osztrák színekben.

Hozzászólások